Drechtstreek pakt drie punten

06 maart 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - De uitwedstrijd van Drechtstreek tegen GJS is geëindigd in een 1-4 overwinning voor de Papendrechters. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd was GJS de aanvallende ploeg die het Drechtstreek lastig maakte. Toch waren de doelrijpe kansen voor de mannen uit Dalem niet talrijk en lukte het Drechtstreek om langzaam aan meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het duurde tot aan de 41ste minuut voordat Drechtstreek de score kon openen. Op aangeven van Maarten Vink kon Peter van de Merwe de bal doorspelen naar Stefan Jonkman die hem vanaf 12 meter in de linker bovenhoek van het doel wist te plaatsen: 0-1. Op slag van rust was het namens GJS Stefan Hölzken die uit een vrije trap de gelijkmaker in tikte: 1-1.

Het begin van de tweede helft verliep wat rommelig maar Drechtstreek wist het spel steeds meer naar zich toe te trekken. In de 68ste minuut was het de net ingevallen Wesley Kiel die de na een rommelige situatie de 1-2 in kon schieten. Er volgden nog enkele goede kansen die maar net mislukten. Drechtstreek zette steeds meer druk en het lukte Martijn de Jong om op aangeven van Wesley Kiel de 1-3 in te koppen. Enkele spelers van GJS voelden zich genoodzaakt om een paar stevige overtredingen te maken maar tot scoren kwamen ze niet meer. De beste kansen bleven voor Drechtstreek dat via een frommelbal van Ricardo Heerebrand in de laatste minuut zelfs nog een keer scoorde en de 1-4 eindstand op het bord bracht.

Al met al kan Drechtstreek terugzien op een nuttige overwinning. De meeste andere ploegen van de afdeling speelden niet en dankzij de medewerking van GJS kan het weer een inhaalwedstrijd van zijn lijstje schrappen en enkele plaatsen stijgen op de ranglijst. De komende twee zaterdagen speelt Drechtstreek thuis tegen respectievelijk Hardinxveld en SVW.