Topper eindigt in gelijkspel

26 maart 2012 door Liesanne

PAPENDRECHT - De spannende uitwedstrijd van Drechtstreek tegen Altena is geëindigd in een 3-3 gelijkspel. Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Altena de feller en sneller spelende ploeg die een achterstand binnen twee minuten omzette in een voorsprong. Namens Drechtstreek schoot jeugdspeler Joey Hakkesteeg in de 13e minuut met een uitstekend genomen vrije trap de 0-1 achter keeper Ronald Oskam. Binnen twee minuten maakte Remon Duijzer, na een even niet al te sterk opererende Drechtstreek defensie, twee doelpunten en zette de stand op 2-1. Toen Erik van Zanten op slag van rust ook nog de 3-1 voor zijn rekening nam, zag het er voor Drechtstreek somber uit. De stemming was toch al behoorlijk in mineur nadat Ricardo Heerebrand zo’n tien minuten voor rust in botsing was gekomen met een tegenstander waarbij hij een ernstige knieblessure opliep. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd waar men alleen kon constateren dat er geen breuk was opgelopen. De echte diagnose kan pas in de loop van de week worden gesteld maar het ziet er naar uit dat het seizoen voor Heerebrand wel voorbij is.

Na rust leek er een ander Drechtstreek op het veld te staan. Met zeer snelle combinaties en een enorme drang naar voren was het al na twee minuten raak. Joey Hakkesteeg kreeg een bal op maat van de voor Timo van der Want ingevallen Mark Kunst en hij schoot de 3-2 binnen. Een kwartier later was het de van een blessure herstelde Ton Groffen die de bal klaar legde voor Mark Kunst die de 3-3 in kon tikken. De laatste dertig minuten waren erg spannend. Beide elftallen kregen nog enkele serieuze kansen maar het nu veel fellere Drechtstreek slaagde er niet in om te winnende goal in te schieten. Mark Kunst was daar wel dicht bij maar zijn vliegende schot werd fantastisch over getikt door doelman Oskam. Aan de andere kant werd een doelpoging van Richard de Laat nog gestopt door Timo Epping.

Na afloop was er opluchting en tevredenheid bij de staf van Drechtstreek en boosheid en teleurstelling bij trainer Mari de Laat die vond dat zijn team zich de kaas van het brood had laten eten. Voor de stand in de tweede klasse F betekent het gelijke spel dat Drechtstreek een voorsprong behoudt van vier punten op de nummer 2, WNC, dat Groote Lindt met 5-1 versloeg. Met nog zes wedstrijden te gaan wordt de vraag of het kampioenschap voor Drechtstreek haalbaar is steeds interessanter. Komende zaterdag speelt het in Zwijndrecht de uitwedstrijd tegen Groote Lindt.