Pelikaan weer te sterk voor Drechtstreek

28 oktober 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Tegen het voor Drechtstreek altijd lastige Pelikaan konden de Oostpolder mannen opnieuw niet voor een verrassing zorgen. Het verloor met 3-0.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar goed in balans. Drechtstreek creëerde wel enkele kansen maar tot een doelpunt kwam het niet. In de 21ste minuut werd niet al te sterk optreden in de Drechtstreek defensie afgestraft door Lerry Overgaauw die van dichtbij de 1-0 in kon tikken. Amper vijf minuten later benutte Vincent de Klerk na Papendrechts balverlies op het middenveld de haast niet te missen kans en hij was goed voor de 2-0. Direct daarna zag Jeffrey Beek zijn kans op een tegengoal mislukken.

Vijf minuten na rust viel al de 3-0, opnieuw na een misser in de defensie. Het was weer Vincent de Klerk die na een vrije trap voor Pelikaan op het middenveld profiteerde van zwak optreden achterin. Zonder veel moeite kon hij zijn tweede doelpunt van de middag in schieten. De laatste veertig minuten bleef Drechtstreek overeind en wist het de score niet verder te laten oplopen. Het knokte voor wat het waard was maar kon zelf niet echt gevaarlijk worden. Enkele minuten voor het eind van de wedstrijd toonde de goed fluitende scheidsrechter Van de Ketterij een directe rode kaart aan Ton Groffen wegens het vasthouden van een doorgebroken speler.

Opvallend feit was dat scheidsrechter Van der Ketterij er voor aanvang van de wedstrijd op stond dat de spelers van Drechtstreek zich niet op het veld vertoonden in hun eigen blauwwitte tenue. Waar al zijn collega’s een behoorlijke reeks voorgaande jaren geen problemen hadden met de kleding van beide elftallen vond hij dat de tenues te veel op elkaar leken. Drechtstreek was hierdoor gedwongen om in de door Pelikaan beschikbaar gestelde reservetenues te spelen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Rijsoord. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.