Papendrecht beschiet Dordrecht vanaf Veerplein

23 november 2013
Papendrecht beschiet Dordrecht vanaf Veerplein

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Op zaterdag 23 november 2013 kwam een deel van de geschiedenis van Papendrecht en Dordrecht opnieuw tot leven. Vanaf 13.00 uur werd tussen het Merwehoofd in Papendrecht en de Merwekade in Dordrecht gevechten uit 1813 nagespeeld.

Papendrecht vuurde met vier replica’s van kanonnen een halfuur verschillende schoten af. ’s Ochtends werd er een kampement opgebouwd, wat veel nieuwsgierige kijkers trok.

Om 12.00 uur werd een overval nagespeeld in winkelcentrum De Meent. Daarna werd er voor bezoekers soep gekookt.

Het college van burgemeester en wethouders was in kledij uit 1813 gekleed, net zoals vele andere Papendrechters. Samen met de vereniging Atkins losten de collegeleden de schoten. Op deze bijzondere dag licht een spreker voor, tijdens en na de beschieting toe wat zich in november 1813 verder allemaal afspeelde.

De Dordtse wethouders Mos, Sleeking en Reynvaan waren bij de beschieting aan Dordtse zijde aanwezig en voeren vervolgens naar Papendrecht.

Foto: www.facebook.com/Beschieting1813

Bovenste 2 foto´s: Fokko van der Straaten

Onderste 4 foto's: Izaak van den Berg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.