Drechtstreek weggetikt door SHO

02 december 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - De uitwedstrijd tegen SHO in Oud-Beijerland is er een om snel te vergeten. Op voorhand was al te verwachten dat Drechtstreek tegen één van de kampioenskandidaten een lastige middag zou krijgen. Dat bleek helemaal waar te zijn toen Henk Roeland en Cees Nobel de stand al in de in de 2e en de 4e minuut op 2-0 hadden gebracht. De Drechtstreek defensie werd volledig overrompeld door het snelle en felle voetbal van de tegenstander.

Gelukkig herpakte men zich en werd er keihard gewerkt om de achterstand in te lopen. In de 14e minuut leek dat ook te gebeuren toen Remco Koremans scoorde op aangeven van Jan Abaisa en scheidsrechter Wattel naar de middenstip wees. SHO grensrechter Troost bleef echter met de vlag omhoog staan en na overleg tussen scheidsrechter en grensrechter kwam de scheidsrechter terug op zijn beslissing en keurde het fraaie doelpunt alsnog af. Zo bleef het 2-0 en was de hoop op aansluiting teniet gedaan. SHO bleef de verdediging van Drechtstreek in hoog tempo bestoken en hun betere spel leverde kort voor rust nog twee doelpunten op. De 3-0 was een eigen doelpunt van de voet van Jeroen Koppelaar en Henk Roeland tekende op slag van rust nog voor de 4-0.

Ook in de tweede helft was Drechtstreek domweg niet opgewassen tegen de geoliede machine van SHO. Het werd overklast op alle fronten en het kostte veel moeite om de hoeveelheid tegendoelpunten beperkt te houden. Enkele malen werd de bal van de doellijn weggewerkt en konden nog meer doelpunten worden voorkomen maar in de 60ste minuut was het de rappe Geert Bakker die de 5-0 in kon schieten, tien minuten later gevolgd door de 6-0 door Giovanni Klaverweide. Na afloop was de teleurstelling bij Drechtstreek groot, al viel er op de nederlaag weinig af te dingen. Men zal zich ook wel gerealiseerd hebben dat de zuivere amateurs van het Oostpolderteam tegen ploegen als SHO hoogstens een keer bij toeval zouden kunnen winnen.

Door deze verliespartij blijft Drechtstreek zich in de staartgroep van de ranglijst van de 1e klasse C bevinden. Het is te hopen dat de laatste twee wedstrijden van de eerste competitiehelft nog wat punten op gaan leveren want anders ziet het er somber uit. Komende zaterdag is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Klundert en de week daarna rest nog de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland. Het zou prettig zijn als een aantal geblesseerde spelers zaterdag weer van de partij kan zijn en als er nog wat punten verzameld gaan worden. Aanvang van de wedstrijd tegen Klundert is 14.30 uur.