'Papendrecht op de Kiek' in de Willem

08 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
'Papendrecht op de Kiek' in de Willem

PAPENDRECHT - De jaarlijkse donateursavond van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht heeft deze keer als thema: “Papendrecht op de Kiek” en wordt gehouden op donderdagavond 30 oktober 2014 in Theater de Willem, v.d. Palmstraat, Papendrecht. De voorstelling duurt van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur, de pauze zal rond 20.45 uur zijn. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Programma (onderwerpen in willekeurige volgorde).
* Een van Papendrechts bekende fotografen is Rinus Schievink, die al heel jong met een camera op pad ging. Hij heeft zijn foto’s geschonken aan Dorpsbehoud, een bijzonder waardevolle aanvulling voor ons archief, waar we heel blij me zijn. Uit deze omvangrijke verzameling hebben we een keuze gemaakt. Met dank aan Rinus en gepaste trots laten wij u nog nooit vertoonde beelden zien van ondermeer: zeepkistenrace vanaf de Brederodelaan, strandje De Noord, Cafetaria Van Houten op het oude Veerplein, hilarische uitvoeringen van ‘Papendrecht heeft talent’ in ‘Cultura’, opening S.V. De Zonnebloem en natuurlijk heel veel bekende en minder bekende Papendrechters, jong en oud, tijdens werk en vrije tijd. Een feest van herkenning voor degenen die de jaren ’60 en ’70 bewust hebben meegemaakt en voor iedereen een bezienswaardige kennismaking met ons dorp en zijn inwoners.
* De ‘Roept u maar!!” plaatjes zijn verwerkt in de bovenstaande presentatie.  
* Medewerker Arie van Dijk neemt ons mee, op zijn inmiddels bekende, gewaardeerde manier, naar het grote buitendijkse gebied Visschersbuurt, Oosteind, Matena ( Slikplaat, Ketelplaat ).
*In het Dorpsjournaal een overzicht van Dorpsbehoud activiteiten en gebeurtenissen in het dorp, die het vermelden waard zijn, voorzien van het gebruikelijke heldere commentaar.
* Uiteraard wordt er ook nog een ‘versie’ gezongen.

De pauze leent zich – behalve voor het nuttigen van een drankje – uitstekend voor bijpraten met bekenden en om oud-Papendrecht artikelen aan te schaffen, zoals de Ertepellers die tegenwoordig in eigen beheer worden vervaardigd. Woont u buiten Papendrecht; bestel er dan vast 1 (of meer).

Het bestuur is ervan overtuigd, dat er een boeiend programma is samengesteld, maar een leuke avond wordt het pas als er veel mensen zijn. Een ‘èvendjie oud-Papendrecht’, dat wilt u toch niet missen?

Donateurs kunnen op vertoon van hun uitnodiging vanaf 19.15 uur in de foyer van Theater De Willem twee plaatsbewijzen afhalen, niet-donateurs betalen € 7,50  per kaartje.

Foto 1: Fotograaf Rinus Schievink op zijn Sparta in de brandgang van de Boomgaardstraat.
Foto 2: De Kleine Waal met het gelijknamige ‘Bejaardenhuis’ en rechts de Prof. Kohnstammschool.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.