Aandacht voor ‘Zuiver Water’ met theeproever/aquasoof Karel Thieme

13 augustus 2015
Aandacht voor ‘Zuiver Water’ met theeproever/aquasoof Karel Thieme

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Door zijn werk als theeproever (99% van een kopje thee bestaat uit water) ontdekte Papendrechter Karel Thieme het belang van zeer zacht en zuiver water.

Karel Thieme: “Mensen reageren, net als ik destijds, zeer verbaast als ze het grote verschil zien, ruiken én proeven tussen dezelfde thee bereid met  zacht (ge)zuiver(d) water, onthard leidingwater en regulier leidingwater . Direct na het trekken van de  thee is het al een wereld van verschil. Als je de thee vervolgens laat afkoelen wordt het verschil steeds duidelijker zichtbaar (zie foto - van links naar rechts). Mensen reageren steevast met: ‘Ongelooflijk’. Het is wat je noemt een eyeopener. Ik wil dit graag iederéén laten ervaren, want zuiver water is écht een zegen, niet alleen voor thee!”

Zaterdagmiddag 15 augustus deelt de ‘Zuiver Water-ambassadeur’, van 15.00 tot 16.00 uur, zijn ervaringen. Locatie: Kunstproject ‘Wachten op de rivier’ in Dordrecht, op de uiterste punt van Stadswerven, aan einde van de Maasstraat. Zie www.drie4.nl.

Karel Thieme: “Een bijzondere plek aan de rivier, aan het water, om kennis te delen over en aandacht te schenken aan… zuiver water. Iederéén is welkom. Wie een fles(je) water meebrengt kan dit ter plekke laten testen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.