Extra water in de Gantel

02 augustus 2018 door Hennie van der Zouw
Extra water in de Gantel

PAPENDRECHT - Door de aanhoudende droogte is het waterpeil in de Gantel (watergang achterzijde Westeind) vanwege verdamping te laag om de functie in stand te houden en de waterkwaliteit van de watergang te waarborgen. In samenwerking met het Waterschap Rivierenland wordt daarom op vrijdag 3 augustus extra water vanuit de rivier de Noord naar de Gantel gebracht.

Op de rijbaan van de Industrieweg wordt een leiding en een mobiele brug aangebracht om het water bovengronds over te hevelen zodat het water naar het oorspronkelijk waterpeil wordt gebracht.

Gevolgen voor het verkeer
Het verkeer kan over de mobiele brug heen rijden. Ter plaatse zijn verkeersregelaars aanwezig. Verlaagde personenauto’s (dus met een lage onderkant) kunnen hinder ondervinden en kunnen beter een andere route kiezen. Eventueel kunnen zij door de verkeersregelaars worden omgeleid. De werkzaamheden zullen naar verwachting  tussen 10:00 en 15:30 plaatsvinden.

Tijdens het opbouwen van de installatie en de werkzaamheden wordt geprobeerd de overlast voor bewoners en voor weggebruikers tot een minimum te beperken.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.