Zuiver Water-ambassadeur Karel Thieme genomineerd voor 'Groen Lintje'.

19 mei 2017
Zuiver Water-ambassadeur Karel Thieme genomineerd voor 'Groen Lintje'.

PAPENDRECHT - De politieke partij Groen Links heeft de Papendrechtse Zuiver Water-ambassadeur/theeproever Karel Thieme genomineerd voor een Groen Lintje.

Groen lintje
Karel Thieme: “Ik ben totaal verrast, had nog nooit gehoord van het Groene Lintje. Maar het zou mooi  zijn als het de inwoners van Papendrecht en de Drechtsteden het laatste ‘zetje’ geeft om zich op te geven voor één Zuiver Water Informatie Avonden. Het doel van deze avonden is mensen te helpen zich bewust te worden van het cruciale belang van Zuiver Water. Tijdens deze avonden krijgen deelnemers niet alleen informatie, maar spelen met name ook de eigen zintuigen een belangrijke rol. Door diverse soorten water met elkaar te vergelijken, te meten en… te proeven, ontstaat en helder genuanceerd beeld over (drink-)water in al zijn aspecten.”

Interesse en waardering van de politiek
Al meer dan 30 jaar strijdt Thieme voor zuiverder water. Mede ‘dankzij’ de lozingen van GenX-problematiek is er nu ook vanuit de politiek aandacht voor zijn missie;
Stromend zuiver water voor iederéén. 

Nadat op 5 mei wethouder Peter Verheij uit Alblasserdam al bij hem op bezoek kwam, mocht hij op woensdag 17 mei ook een Zuiver Water Informatie Sessie verzorgen voor de Papendrechtse wethouder Jan Nathan Rozendaal (zie foto). Thieme: “Ik ben heel blij met hun aandacht en waardering.”.

Zuiver Water Informatie Avonden
Inwoners van Papendrecht en omgeving stelt Karel Thieme de in gelegenheid kosteloos deel te nemen aan Zuiver Water Informatie Avonden, diue gehouden worden in de Arthur Tuijtel - Chocolaterie & Salon de Thé. Inmiddels zijn er al zeven van deze avonden gehouden.  Op 22/23 en en 12/13 juni staan er weer vier informatieve avonden op het programma. Zie www.bewustdordrecht.nl/agenda

Thieme: “Ik hoop ook op aanmeldingen van mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Het belang van zuiver water wordt helaas enorm onderschat, maar… de mens bestaat voor 70% uit… water” 

Stemming & uitreiking Groene Lintjes
De Groene Lintjes zijn een publieksprijs. Dat betekent dat bewoners van de Drechtsteden worden uitgenodigd om te stemmen. De stemming wordt geopend op zaterdag 20 mei, en zal lopen tot en met maandag 5 juni, Wereld Milieudag. De feestelijke uitreiking vindt plaats op zondag 11 juni.

Zie ook:
https://dordrecht.groenlinks.nl/nieuws/wie-verdient-het-groene-lintje-2017-0
http://www.dordrecht.net/nieuws/2017-04-28-20119-nominaties-voor-groene-lintjes-gevraagd.html

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.