Open brief van Karel Thieme aan VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra

03 oktober 2017
Open brief van Karel Thieme aan VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Vanochtend, dinsdag 3 oktober ontvingen we onderstaande open brief van zuiver-water-ambassadeur Karel Thieme aan VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra. Karel schreef deze open brief naar aanleiding van de ontmoeting met enkele Kamerleden waaronder Remco Dijkstra bij de fabriek van Chemours in Dordrecht afgelopen maandag:

Goedemorgen heer Remco Dijkstra,

Gisteren mocht ik u voor de poort bij Chemours een kopje thee, bereid met Zuiver Water, zónder GenX aanbieden. Ik hoop dat het u gesmaakt heeft.

Chemours, provincie, overheid; bewust giftige, kankerverwekkende, stoffen lozen in ons milieu… het roept gedachten/beelden bij mij op als 'Kanniewaarzijn!' en 'Hallo, waar zijn wij nou helemaal mee  bezig?'.

Heeft de meeting bij Chemours u nieuwe inzichten gegeven?
Door gebruik te maken van actieve koolfilters wordt het lozen van GenX niet voorkomen. Op dit moment is, afgezien van distillatie, omgekeerde osmose de enige bewezen methode die water optimaal kan zuiveren. Bent u bekend met omgekeerde osmose?

In het kamerdebat van 21 september werd gezegd; wij (kamerleden) zijn geen chemici en baseren ons op wat specialisten van het RIVM ons aanreiken. Begrijpelijk, maar er bestaat toch ook boerenverstand, waarover ieder gezond mens beschikt door gebruik te maken van zijn/haar zintuigen en door logisch na te denken. Als… hij/zij de kans krijgt én de tijd neemt om zich werkelijk met alle zintuigen te verdiepen in de materie.

De mogelijkheid voor een ieder om zich zintuiglijk te verdiepen in water in al zijn aspecten bestaat. Dit jaar zijn er reeds dertien Zuiver Water Informatie Avonden gehouden en mocht ik ook twee wethouders (verantwoordelijk voor drinkwater), uit Alblasserdam en Papendrecht, verwelkomen. Voor hun reacties zie bijlage 2 hieronder.

Op woensdagavond 25 oktober zal de volgende Zuiver Water Informatie Avond worden gehouden.

Vanwaar mijn interesse en jarenlange inzet voor Zuiver Water?
Aanvankelijk, rond 1980, omdat ik mij realiseerde dat mijn vak, het theevak en het natuurproduct thee als het ware 'vermoord' waren. Ik bedoel daarmee te zeggen dat bijna 5000 jaar Theecultuur in Nederland in de tweede helft van de vorige eeuw verworden was tot een cultuur waarin thee werd geassocieerd met 'slootwater' en 'uilenzeik' .

Als theeproever proefde en selecteerde ik dagelijks honderden monsters van de mooiste, geurigste, natuurlijke exquise theesoorten, maar ontdekte op een dag dat daar, bereid in leidingwater, niets van overbleef. Die ontdekking werd het begin van een zoektocht, van bewustwording naar wat water is en…. wat water niet is c.q. wat er niet in water thuis hoort.

De mainstream thee-industrie focuste niet op het leidingwater; want, wanneer thee -bereid in leidingwater- nergens meer naar smaakt… wat doe je dan?  'Geniaal'… dan voeg je er een smaakje aan toe! Dit werd een commercieel megasucces, dat geleid heeft tot de twee meter (schap)breed supermarkt smaakjesthee-'cultuur' die we nu kennen.

Maar… deze smaakjescultuur verhult het ware probleem… er is iets mis met het leidingwater. Daarom staan natuurlijke theesoorten zonder smaakje Ceylon Melange en Engelse Melange - weggedrukt - op de onderste plank.

Voor mij is het al jaren overduidelijk: het sprookje van het 'gouden' Nederlandse tapkraantje waar 'Het beste en schoonste drinkwater van de hele wereld' uitkomt voor +/- € 0,0011 cent per liter is… UIT. Zie bijlage 1: 'Het sprookje'.

De kennis die ik in de loop van 30-40 jaar heb mogen verwerven over water; leidingwater, onthard leidingwater gefilterd leidingwater, flessenwater, bronwater, bergwater, regenwater en ultiem (na)gezuiverd leidingwater door middel van omgekeerde osmose, deel ik met een ieder die het horen en ervaren wil. Ik hoop dat u en hopelijk nog veel meer niet-chemici/onwetende politici interesse hebben om ook zintuiglijk 'geïnformeerd' te worden. Desgewenst verzorg ik een test-/proef-/ervaring-sessie in het gebouw van de Tweede Kamer.

Decennia lang heb ik mijn kruistocht voor Zuiver Water gevoerd en doe dat nog steeds, met veel weerstand van mensen die liever blijven geloven in 'een sprookje'  dan zich te verdiepen in water. Meer dan jammer, want wie dat wel doet wordt beloond en ontdekt dat het zuivere water waarover men thuis, dankzij omgekeerde osmose-apparatuur kan beschikken, zuiverder is dan men ooit als regulier leidingwater uit de kraan gehad heeft.

Door de GenX-problematiek is 'men' nu wakker geschud, maar velen 'draaien zich nog even om…'. Zij zien geen oplossing of zien een Zuiver Water-kraan als nog meer complexiteit in een wereld die al zo complex (en vermoeiend) is.

Dat zuiver water het leven juist eenvoudiger, aangenamer en beter maakt weten zij helaas (nog) niet...
In onze maatschappij kunnen we op zoveel gebieden keuzes maken, kiezen tussen tussen kwaliteit A en/of B. Kan dat op het gebied wat kraanwater? Het kan!

Geïnteresseerde, verontruste burgers stellen de vraag: "Hoe kom ik aan Zuiver Water?"
In mijn hoedanigheid als onafhankelijk Zuiver Water-ambassadeur heb ik hen geadviseerd; "Uit een apart(e) kraan(tje), dankzij omgekeerde osmose". Desgewenst help ik hen vervolgens praktisch verder op weg. Dat dit vervullend is om te mogen doen kunt u lezen in bijgaand document in de referenties van zeer tevreden, enthousiaste, mensen die nu genieten van Zuiver Water.

Tevens zend ik u deze link, (onderstaande video - redactie) van een recent interview op Rijnmond TV. Het geeft u een indruk van de wijze waarop ik mensen bewust tracht te maken van een het belang van Zuiver Water. Water… waar wij mensen… voor 70% (ons bloed zelfs 95%) uit bestaan.

Een fascinerende gedachte; de politiek reserveert jaarlijks 90-100 miljard Euro voor de gezondheidszorg. Hoeveel miljarden zouden we gaan besparen als alle Nederlanders Zuiver Water zouden drinken? Een meerjarige test… in een dorp of woonwijk zou boeiende resultaten kunnen opleveren.

Samenvattend, hoe groot is het probleem? Heel groot! GenX is het topje van de ijsberg. In Sliedrecht kan een bewoner die tegenover Chemours woont geen groenten en fruit uit eigen tuin meer eten. Binnenkort kan ik, als inwoner van Papendrecht, mijn bloed (bestaat voor 95% uit water) laten onderzoeken op de aanwezigheid van GenX. Hoe diep zijn 'WE' gezonken dat dit nodig is? 'Kanniewaarzijn, waar zijn wij nou helemaal mee bezig…?

Met Exaudi - 'Hoor hoe ik luide roep' - sluit ik dit e-mailbericht af. Ik zie uit naar uw reactie.

Met een vriendelijke groet,

Karel Thieme - Zuiver Water-ambassadeur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bijlage 1:

Het sprookje van het 'gouden' Nederlandse waterkraantje;
het 'bekende' verhaal over het geliefde kraantje, waaruit thuis voor € 0,0011 per liter 'Het schoonste en beste drinkwater van de hele wereld' (Bron: OASEN) getapt kon worden is… uit.

De GenX-problematiek is de afgelopen maanden uitgebreid in het nieuws geweest en dat zal de komende maanden helaas wel zo blijven. Maar restanten van GenX en allerhande andere gifstoffen, pesticiden, medicijnen hormonen etc. horen dan ook niet in schoon drinkwater te zitten.

We worden ons pijnlijk en geleidelijk bewust van een nieuwe realiteit. In het buitenland vertrouwden we het leidingwater altijd al niet zo, maar nu kunnen we dus ook in eigen land niet meer blind vertrouwen op ons leidingwater, één van de laatste misschien wel het laatste, heilige huisje.

Maar… dát er problemen bestaan met ons leidingwater weten we allemaal al veel langer, toch… Met grote regelmaat komen er, al vele jaren, berichten over vervuiling in het nieuws.
 
Lieve Declerq, vertrekkend CEO van waterleidingbedrijf Vitens, doet in een artikel in het Financieel Dagblad opvallende uitspraken:

Quote: "Volgens Declercq zijn we naïef, omdat we ervan uitgaan dat water onuitputtelijk is. Terwijl er al voorbeelden zijn dat het echt mis gaat. Zo heeft de brand bij bandenfabrikant Vredestein in 2003 het water in Enschede zó verontreinigd dat daar op een economisch verantwoorde manier geen drinkwater meer van te maken valt. Het is veel te duur, complex en kost te veel energie.

Nog een zorg. Chemische fabrieken en ziekenhuizen zijn niet verplicht hun eigen afvalwater te zuiveren. Die "lozen op de norm", ofwel ze houden zich netjes aan de milieunormen maar lozen  ondertussen wel schadelijke stoffen die de drinkwaterzuivering er dan maar weer uit moet zien te  zuiveren. Tegen steeds hogere kosten. Uiteindelijk is Vitens - en dat geldt ook voor andere drinkwaterbedrijven, geen "zuiveringsbedrijf", zegt Declercq. Vitens heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid als drinkwaterbedrijf, maar "wij zijn er niet om milieuvervuiling weg te zuiveren". Unquote

Zelf water zuiveren...
Maar... wanneer waterleidingbedrijven de vervuiling niet meer weg kunnen zuiveren... wie doet dit dan wel? Het wordt ons duidelijk, dat dient de consument anno 2017 zelf te doen.

Het goede nieuws is dat het mogelijk is om thuis een betaalbaar ultiem waterzuiveringssysteem aan te laten sluiten. Niet voor al het water, alléén voor het consumptiewater. Voor schoonmaak en toilet blijven we regulier leidingwater gebruiken.

Zeer zuiver drinkwater maken gaat niet met  één of andere 'filter'. Hiervoor is een geavanceerd waterzuiverings-systeem nodig, dat professioneel aangesloten en onderhouden dient te worden. Duizenden Nederlanders maken hier al gebruik van. Ik ook, al vanaf 1981. In veel landen is het op deze wijze thuis zuiveren van leidingwater heel gewoon.

Het sprookje, dat 'ons leidingwater het beste en schoonste van de hele wereld is' bestaat niet meer. Maar…voor wie zelf de verantwoording neemt voor de zuiverheid van zijn drinkwater is er hoop en een bonus. Een installatie om thuis water optimaal te zuiveren verwijdert niet alleen GenX. Het geproduceerde zuivere water heeft talloze voordelen, leidt tot besparingen en maakt productie, vervoeren en sjouwen van miljoenen flessen  overbodig. Premium stromend Zuiver Water, uit een apart kraantje, kost álles meegerekend, afgeschreven en omgerekend ongeveer een tientje per maand en dát... is geen sprookje. Van harte aanbevolen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bijlage 2:

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.