Fietsoversteek rotonde Veerweg-Keijzerweg voorzien van pijlen

17 oktober 2018
Fietsoversteek rotonde Veerweg-Keijzerweg voorzien van pijlen

PAPENDRECHT - De rotonde op de Veerweg / Burgemeester Keijzerweg is de laatste tijd regelmatig in het nieuws geweest in verband met aanrijdingen tussen auto's en fietsers.

Voor automobilisten is het soms een verrassing dat er fietsers uit twee richtingen de rotonde kunnen oversteken. Op deze rotonde moet daarom extra goed worden opgelet door zowel automobilisten als fietsers. Want ook al hebben fietsers voorrang, zij krijgen het niet altijd.

Om meer duidelijkheid in deze situatie te brengen, heeft de gemeente nu witte pijlen laten plaatsen op het fietspad, zodat automobilisten hopelijk sneller zien dat er fietsers vanuit beide richtingen kunnen komen.

Verder heeft de gemeente ook verkeersborden met een fluoriserende rand geplaatst.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.