Drinkwaterbedrijf Oasen start met het zuiveren van water door middel van omgekeerde osmose in 2022

21 maart 2019
Drinkwaterbedrijf Oasen start met het zuiveren van water door middel van omgekeerde osmose in 2022

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - In 2022 gaat Oasen grondwater ontzilten met de waterzuiveringstechniek RO/Reverse Osmosis (omgekeerde osmose), zo meldt De Klaroen op 20 maart. Het artikel vermeldt niet of Oasen omgekeerde osmose ook gaat toepassen voor het zuiveren van oppervlaktewater.

In 2017 meldde Oasen dat zuivering van oppervlaktewater door middel van omgekeerde osmose noodzakelijk is om de giftige, niet afbreekbare perfluorverbindingen bekend als PFOA/C8/GenX, uit het oppervlaktewater te kunnen verwijderen.

Het nieuwe waterzuiveringsstation wordt gebouwd aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland, naast het huidige waterzuiveringsstation. Papendrecht en Alblasserdam zullen ook gebruik gaan maken van dit gezuiverde water.

Omgekeerde Osmose is de ultieme waterzuiveringstechniek waar Papendrechter Karel Thieme zich al jarenlang voor inzet. Een groeiend aantal Papendrechters beschikt inmiddels over het door hem aanbevolen Zuiver Water-kraantje.

Karel Thieme is verheugd: "Ik ben blij dat Oasen omgekeerde osmose in 2022 voor het zuiveren van water gaat toepassen. Hier heb ik al jaren voor gepleit. Nu graag ook nog voor het oppervlaktewater.

Na zuivering met omgekeerde osmose gaat Oasen mineralen aan het water toevoegen. Dit is begrijpelijk, daar het noodzakelijk is voor het het goed functioneren van het buizenstelsel, maar ook jammer. Mineralen heeft de mens zeker nodig, maar niet toegevoegde anorganische mineralen in water. Wat wij nodig hebben zijn de organische mineralen die uit onze voeding komen.

Water, zuiver water, is noodzakelijk om de vochthuishouding in ons lichaam op peil te houden en afvalstoffen af te voeren. Over water, zuiver water en omgekeerde osmose valt heel veel te vertellen. Karel Thieme geeft daarom ook regelmatig voorlichtingsavonden over zuiver water. Gewoon water bestaat niet. Water is een heel bijzonder element", aldus Karel Thieme.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.