Groot onderhoud rotonde Plantageweg

13 september 2011 door Ad van Herk
Groot onderhoud rotonde Plantageweg

ZWIJNDRECHT - Vanaf maandag 19 september tot 1 oktober 2011 gaat de rotonde op de Plantageweg op de schop. De rotonde van en naar rijksweg A16 verwerkt dagelijks veel verkeer. Hierdoor zijn aanzienlijke tekortkomingen ontstaan. Dit kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Om de werkzaamheden zo efficiënt, veilig, goedkoop en snel mogelijk uit te voeren, wordt de rotonde in twee fasen afgesloten voor het doorgaande verkeer.


Overlast beperken
Er wordt het maximale gedaan om de overlast te beperken. Om de werkzaamheden zo snel, veilig en efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren, worden er gefaseerd omleidingroutes ingesteld. Omleiding fase 1
Van 19 september t/m 27 september 2011 is de rotonde voor driekwart afgesloten. De hele Plantageweg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Verkeer met bestemming A16 > Dordrecht en Breda wordt omgeleid via: de Burgemeester Doumaweg, Lindtsedijk, Geerweg, Munnikensteeg, Hendrik Ydenweg en A16. Tijdens deze fase blijft afrit 22 open om Zwijndrecht, via de Plantageweg en Develsingel in te rijden.

Omleiding fase 2
Van 28 september t/m 1 oktober 2011 is de hele rotonde afgesloten. Ook de hele Plantageweg blijft afgesloten. Verkeer met bestemming A16 > Dordrecht en Breda wordt omgeleid via: Burgemeester Doumaweg, Lindtsedijk, Geerweg, Munnikensteeg, Hendrik Ydenweg en A16.
Verkeer met bestemming Zwijndrecht (afrit 22) wordt omgeleid via de A16, afrit 21 (Dordrecht Centrum), Laan der Verenigde Naties, A16, afrit 22, Pieter Zeeemanstraat of H.A. Lorentzstraat.
 
Nieuwe inrichting rotonde
De rijbaan wordt voorzien van nieuw asfalt en de binnencirkel van de rotonde krijgt nieuwe duurzame betonelementen. Hierdoor wordt de rotonde toekomstbestendig. Het groen op en om de rotonde is gedateerd en wordt ook aangepakt. Omdat verlaagde betonelementen worden aangebracht, is er geen ruimte meer voor de bomen. De vijf bomen op de rotonde worden daarom gekapt. Het struikgewas in en naast de rotonde worden verwijderd.
Op de rotonde wordt één nieuwe, duurzame boom geplant met lage beplanting eromheen. De beplanting is onderhoudsvriendelijk, kent een grotere biodiversiteit en heeft meer uitstraling. De struiken aan de buitenzijde van de rotonde worden verwijderd en vervangen door gras. Dit is onderhoudsvriendelijker en geeft een betere uitstraling.

Afstemming
De fasering van de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met Rijkswaterstaat, Waterschap Hollandse Delta, Brandweer ZHZ, de projectleider, verkeerskundigen gemeente Zwijndrecht en Dordrecht, Swinhove en de aannemer.
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.