ZBC 97 kampioen !

27 april 2009

ZWIJNDRECHT - Na een jaar in de 5e klasse, mag ZBC '97 zich volgend seizoen weer 4e klasser noemen want één wedstrijd voor het einde van de competitie  werd het team van Ton Sloof afgelopen zondag zeer terecht kampioen.
Op bezoek bij directe concurrent Wernhout leverde ZBC een puike prestatie door zeer gedreven en geconcentreerd de tegenstander van de mat te spelen en met 0-4 huiswaarts te keren.

Hoewel ZBC aan een punt genoeg zou hebben voor de titel, werd enorm fel aan de wedstrijd begonnen en lieten ze Wernhout meteen merken dat ze waren gekomen om te winnen.
Omdat Wernhout bij winst ook nog altijd kan op de titel zou hebben, legden zij ook een tomeloze inzet in de strijd. Hierdoor werd het een boeiende eerste helft, waarin ZBC via Danny Jahani in de 25e minuut wist te scoren. Ondanks dat de ruststand slechts 0-1 was, was toen eigenlijk al wel duidelijk dat ZBC de bovenliggende partij was.
Hoewel de tweede helft met een miscommunicatie achterin begon, waarbij Wernhout de enige échte kans van de wedstrijd kreeg, stelde ZBC al binnen 20 minuten de overwinning veilig.
In de 50e minuut nam Ferry Smit een vrije trap heel slim op de vrijstaande Sjoerd den Hollander, die op zijn beurt Jan-Kees Schouten kon bedienen en de stand op 0-2 bracht. Drie minuten later volgde ook de 0-3 door een enorme blunder van de keeper die over een terugspeelbal heenstapte, waarna Danny Jahani simpel zijn tweede treffen aan kon tekenen. Een kwartiertje voor tijd volgde nog een van richting veranderde vrije trap bovenop de lat en een grote kopkans uit een corner, maar het slotakkoord van de dag was voor Mitchel Blaauw die een schitterende aanval over rechts via Jan-Kees Schouten goed binnen tikte.
Na het eindsignaal barste het gejuich los en kwamen de bloemen het veld op. Uit handen van een vertegenwoordiger van de KNVB mocht de geblesseerde aanvoerder Nilton Borgers de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Het kampioenschap zal op 9 mei volop gevierd worden in de kantine van ZBC, waarbij iedereen van harte welkom is. Hulde voor ZBC '97.