Groote Lindt uitgeschakeld in nacompetitie

26 mei 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op het fraaie complex van GVV 63 moest Groote Lindt zijn meedere erkennen in de gastheren. Zij poetsten de 4-2 achterstand weg en spelen de finale tegen onze competitiegenoot GSC/ODS. Groote Lindt miste veel potentiele basisspelers en dat bleek teveel van het goede.

De beginfase van de wedstrijd was echter voor Groote Lindt. Zo kwam Rowan Bussing alleen voor keeper Van Tuyl maar deze keerde zijn stift. Niet veel later was Donovan Carolus zijn directe tegenstander de baas en werd er aan een strafschop gedacht voor De Lindt (zie de foto). Vervolgens kwam het initiatief duidelijk bij GVV ’63 te liggen en speelde het spel zich met name af op de helft van De Lindt.

Het was een vijf minuten voor het rustsignaal dat de ban werd gebroken en GVV ’63 op voorsprong kwam. Groote Lindt kreeg nog voor rust de kans om te egaliseren. Een overtreding al dan niet binnen de zestien meter leverde slecht een vrije trap op net buiten de ‘16’. Kevin de Deugd schoot echter rakelings over en zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor GVV ’63. Een uitslag waarmee Groote Lindt naar de finale zou gaan.

In de tweede helft lieten de gastheren echter direct zien zo snel mogelijk de 2-0 te willen forceren. Een schot op de lat was al een eerste waarschuwing en maar niet veel later kon de spits, waarbij vriend en vijand het eens waren dat hij minstens 1 meter buitenspel stond, doorlopen  en in de 55ste minuut al de 2-0 aantekenen. Een stand waarbij strafschoppen nodig waren. De druk werd verder opgevoerd door GVV ’63 dat de 3-0 wilde forceren en dit lukte. Op randje zestien mocht de spits te makkelijk wegdraaien en de 3-0 aantekenen.  De Lindt kwam maar niet in de wedstrijd de tweede helft.  Er werd ingegrepen. Het systeem werd gewijzigd en Groote Lindt moest op zoek naar het doelpunt wat nodig was voor de strafschoppen.

Nu moest GVV ’63 achteruit. Nadeel was wel dat er veel ruimte was voor de counter van GVV ’63. Het spel verplaatste zich wel meer richting het doel van GVV ’63 en zo kwam er weer een beetje hoop. De laatste 10 minuten werden echter de minuten van keeper Van Tuyl van GVV ’63. Een prachtig afstandsschot van Devon Bezemer, waarbij velen het doelpunt al telden werd op even prachtige wijze uit de kruising geranseld. Een corner van dichtbij werd van dichtbij via de grond op doel gekopt maar wederom een mooie reflex van de doelman zorgde dat het 3-0 bleef. Uiteindelijk werd de keeper wel gepasseerd door de koppende Marecl van Berkel maar voorkwam de lat de zo noodzakelijke treffer voor Groote Lindt.

Zo kwam het seizoen teneinde voor Groote Lindt. Een seizoen waarbij de doelstelling is gehaald en natuurlijk is er dan teleurstelling na de uitschakeling maar we kijken alweer vooruit. Het toetje smaakte prima en daar zal volgend seizoen weer een vervolg aan moeten worden gegeven. De revanche op GVV ’63 laat echter niet lang op zich wachten. Het toeval wil namelijk dat zij in januari al vastgelegd zijn om op 9 augustus naar Zwijndrecht te komen om de eerste oefentegenstander te zijn van Groote Lindt.