Derby prooi voor Groote Lindt

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Een geweldige dag voor Groote Lindt! Nadat alle teams in hun nieuwe dezelfde  tenues op de foto waren gegaan en de cheque ter waarde van € 2.950,- was uitgereikt aan Stichting Opkikker,  de maatschappelijke partner van Groote Lindt,  liep het sportpark wederom lekker vol voor de derby tegen de overburen van ZBC ’97.

Een derby brengt altijd de nodige extra’s met zich mee en dus was er op voorhand geen favoriet aan te wijzen. Groote Lindt wilde graag de 100% score houden en het in de zomer versterkte ZBC ‘97 was er een hoop aangelegen bij te blijven in het spoor van de koplopers. Kortom de ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig.

De eerste grote kans was voor Groote Lindt. Na circa vijf minuten was Michael Slingerland aan de linkerkant ontsnapt en hij bezorgde een kans aan Kevin de Deugd die velen al telden maar met een reflex voorkwam de keeper de voorsprong van De Lindt. Hierna drong ZBC ’97 aan met hun handige en gevaarlijke aanvallers. Een van deze aanvalsdriften kon slechts gestopt worden met een overtreding. De aanvoerder zette zich achter de bal en in de lange hoek vond hij het gaatje om ZBC ’97 op voorsprong te schieten.

De reactie van Groote Lindt liet niet lang op zich wachten. Het was Michael Slingerland die de buitenspelval omzeilde en oog-in-oog met de doelman geen fout maakte en de ploegen weer in evenwicht bracht. Het vlagsignaal van de wel heel erg veel vlaggende grensrechter werd terecht genegeerd.

Nu was het weer de beurt aan ZBC ’97. Een harde schuiver werd goed gestopt door Raymond Klootwijk waarna iedereen zich min of meer ging opmaken voor de rust maar niet voordat Steven Kramer een prima actie geen verdiend vervolg gaf. Oog in oog met de keeper was de keeper de situatie helaas voor Groote Lindt de baas. De ruststand was 1-1 in deze leuke wedstrijd met een behoorlijk niveau.

De tweede helft een duidelijk sterker Groote Lindt in de openingsfase. De ploeg ging meer druk naar voren geven en dit resulteerde erin dat er veel op de helft van ZBC ’97 werd gevoetbald. Uiteindelijk was er een knappe actie voor nodig van Michael Slingerland om een 2-1 voorsprong te nemen. In deze fase schiep Groote Lindt zich vele kansen en werd het ook nog enkele malen al dan niet terecht teruggefloten.

De score had verder kunnen oplopen indien er iets meer scherpte was geweest in de eindfase van een aanval. Nu bleef het spannend en leverde het nog enkele hachelijke momenten op.

In de stand veranderde echter niets meer en zo is de derby een prooi geworden voor Groote Lindt wat uiteraard uitbundig werd gevierd. Ook in de kantine bleef het nog lang gezellig met medewerking van de Hit Brothers.

Zo sloot Groote Lindt een mooie dag voor de vereniging op passende wijze af en kijken we alvast weer een klein beetje vooruit. Volgende week gaat Groote Lindt op bezoek bij De Alblas. Een tegenstander waar De Lindt het nooit makkelijk tegen heeft. Aanvang volgende week 15:00 uur!