Groote Lindt pakt op de valreep toch nog een punt

16 februari 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In de Hoeksche Waard heeft Groote Lindt ternauwernood een punt weten te redden! Tegen FC Binnenmaas werd het uiteindelijk 2-2. Een uitslag waarmee Groote Lindt uiteindelijk het meest gelukkig mocht zijn gezien de gelijkmaker ver in blessuretijd.

Het zag er in de eerste helft zeker niet naar uit dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen want  Groote Lindt was duidelijk de sterkere en gevaarlijkere ploeg. Nadat in de beginfase een kansrijke situatie werd afgevlagd en afgefloten kwam De Lindt in de dertiende minuut op voorsprong. Het was een zogenaamde 'frommelgoal' van topscoorder Michael Slingerland die Groote Lindt op 0-1 zette. Binnenmaas kon daar niets tegenover zette en het was De Lindt dat op zoek ging naar de 0-2. Steven Uijl was met een pegel dichtbij maar deze werd door de sterke sluitpost van Binnenmaas nog net gekeerd. En ook een fraaie aanval die bij de goalie begon (!) had een beter lot verdiend.

Helaas mocht het niet zo zijn voor De Lindt en zo gingen de ploegen met de tussenstand van 0-1 aan de thee.

De tweede omgang gaf van meet af aan een geheel ander spelbeeld te zien. Een tam en vrij apathisch Groote Lindt kon geen vuist meer maken. Het hard werkende Binnenmaas kreeg de overhand en kwam uiteindelijk vrij snel na een opeenstapeling van fouten aan de gelijkmaker.  Nu was het Binnenmaas dat na de 1-1 op zoek ging naar meer en kon Groote Lindt nog maar zelden gevaarlijk worden. Het dichtste bij was wederom Steven Uijl  met een afstandsschot wat nog net gekeerd kon worden door de doelman. Veel verder dan dit kwam Groote Lindt niet. De thuisclub kwam uiteindelijk in de 79ste minuut op 2-1. Via een voorzet kwam de rechtsbuiten van Binnenmaas in één keer  vrij voor de goal en ronde hij beheerst af.
Om toch een punt over te houden moest Groote Lindt meer en meer ruimte weggeven. Hoewel het niet met heel veel overtuigingskracht ging werd Binnenmaas toch naar achteren gedrongen. Achterin werd er 1 op1 gespeeld en omdat de gastheren verzuimden de wedstrijd te beslissen mocht De Lindt blijven hopen op een punt. Dat punt kwam er uiteindelijk. Het was de ingevallen Rick Schuurmans die met een diagonale schuiver de 2-2 op het scorebord zette.

Gezien het wedstrijdbeeld over de gehele wedstrijd een terechte uitslag, maar de gelukkigste was wel Groote Lindt omdat het punt pas in blessuretijd werd gehaald.

Komende dinsdag speelt Groote Lindt in het kader van de 2e ronde van de RegioRijnmondCup tegen 1e klasser Alblasserdam. De wedstrijd wordt gespeeld bij Groote Lindt en start om 20:00 uur.