Gemeente pakt Burgemeester Jansenlaan aan

01 september 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeente pakt Burgemeester Jansenlaan aan

ZWIJNDRECHT - Op dinsdag 8 september start de gemeente met het plegen van onderhoud van de hoofdrijbaan van de Burgemeester Jansenlaan. Het gaat om het gedeelte tussen de Rembrandtstraat en de Koninginneweg. Ook de rotonde pakken zij aan.

Burgemeester JansenlaanWeginspecties
Uit weginspecties is gebleken dat het asfalt begint te scheuren en oneffenheden vertoont. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor scooter- en motorrijders. Ook herstellen zij het asfalt dat als gevolg van de koude winter van 2013/2014 los begint te raken. Zo voorkomen zij dat de weg grotere schades gaat vertonen.

Planning
Op dinsdag 8 september worden de weggedeeltes afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer en verwijderen zij de slechte asfaltlagen. De wegen blijven wel toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers. Er worden omleidingsroutes ingesteld voor het lokale en het doorgaande verkeer.

Op woensdag 9 september brengen zij het nieuwe asfalt aan. Op het gedeelte tussen de Koninginneweg en Rembrandtstraat brengen zij geluid reducerend asfalt aan. Dit asfalt verlaagt de geluidoverlast dat wordt veroorzaakt door autobanden met ongeveer 1,5 decibel. Op de laatste dag van de werkzaamheden brengen zij de wegbelijning aan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 10 september 18:00 uur afgerond. De wegen voldoen dan weer aan de eisen die de gemeente daaraan stelt en kunnen weer jarenlang mee.

 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.