Rijsoord tegen Pelikaan: 6 - 0

14 september 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Voorafgaand aan de wedstrijd Rijsoord – Pelikaan was de gedachte gerechtvaardigd dat Pelikaan wel kans zou hebben op een volgende driepunter maar niets was minder waar…..

Pelikaan had de laatste vier wedstrijden, beker en competitie, niet verloren en geen tegendoelpunt geïncasseerd. Rijsoord had zich niet geplaatst voor de volgende ronde van de bekercompetitie en vorige week met maar liefst 9-0 verloren van SHO. Dus leek Pelikaan kansrijk om drie punten mee naar Bakestein te nemen. Tot aan de 38e minuut ging het gelijk op en het spel golfde op en neer.

Er waren mogelijkheden om op voorsprong te komen evenals Rijsoord trouwens die ook een paar kansjes kreeg. Maar Pelikaan had qua kansen wel de overhand. Dan de 38e minuut, de spits van Rijsoord werd helemaal vrijgelaten en scoorde de 1-0. Drie minuten later een voorzet van links en diezelfde spits kroop voor een Pelikaan-verdediger en kopte de 2-0 binnen. Net voor rust was de 3-0 een feit. Dat was een enorme domper. Het zag er tot aan die 38e minuut helemaal niet naar uit dat de ruststand 3-0 zou zijn. Dekkingsfouten en her en der wat nonchalant verdedigen was daar debet aan.

Het zou niet de eerste keer zijn dat na een 3-0 achterstand alsnog de wedstrijd gewonnen werd maar dan moet je wel zorgen dat je vrij snel een doelpunt maakt om dat vertrouwen te krijgen. Maar daar was geen sprake van, binnen 20 minuten tilde Rijsoord de stand naar 5-0. Als de wedstrijd nog niet verloren was dan was het nu wel. Pas toen er een speler van Rijsoord na twee gele kaarten werd uitgestuurd kreeg Pelikaan nog wat kansjes om de score een draaglijker aanzien te geven maar het vizier van de Peli’s stond vandaag niet op scherp.

Bij een uitbraak vlak voor tijd kwam de eindstand op het bord: 6-0..Helaas was de 6-0 niet eens geflatteerd. Doordat Pelikaan na de rust meer ging aanvallen kreeg Rijsoord meer ruimte en daar maakte zij niet altijd goed gebruik van want de score had makkelijk boven de 10 uit kunnen komen. Zorgelijk is wel dat Pelikaan veel moeite heeft met scoren, nu pas één doelpunt in twee competitiewedstrijden. Deze wedstrijd gauw vergeten want de volgende komt er weer aan en dat is niet zomaar een wedstrijd, VVGZ is dan de tegenstander. Een mooie wedstrijd om het verlies tegen Rijsoord goed te maken. Een wedstrijd waarbij je niemand hoeft te motiveren maar dat geldt natuurlijk ook voor de tegenstander die pas één punt heeft. Tot ziens op het Pelidome voor de wedstrijd van het jaar.