Groote Lindt moet genoegen nemen met een punt tegen Piershil

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen het voor ons onbekende SV Piershil. Een wedstrijd waarbij Groote Lindt pas in de laatste 20 minuten de bovenliggende partij was.

Groote Lindt begon met een tegenvaller aan de wedstrijd. Verdediger Raoul Pluimert moest geblesseerd toekijken. Gelukkig was er ook goed nieuws want Nick van der Ent en Danny Bos hebben hun eerste competitieminuten gemaakt. Zij hielden het respectievelijk 45 minuten en 60 minuten vol. We hopen dat de ziekenboeg nu snel leeg stroomt al zullen we Nicky de Zeeuw, wiens herstel wel op schema ligt en Donovan Carolus nog een tijd moeten missen.  Terug naar de wedstrijd. In de eerste helft was het in de eerste fase Piershil dat het meest dreigend voor de goal kwam. De Lindt zocht zijn heil teveel door de lucht.

Op circa 20 minuten spelen leek Groote Lindt de overhand te krijgen. De combinatie werd meer gezocht en De Lindt was dichtbij de openingstreffer. Met wat kunst- en vliegwerk bleef de schade voor Piershil beperkt tot een aantal corners. En net op het moment dat je het niet verwacht was daar een keurig uitgespeeld aanval waarbij een slim uit de rug weggelopen middenvelder van Piershil droog de 0-1 in de hoek schoof. In deze stand zou tot de rust geen verandering meer komen en dus was De Lindt genoodzaakt om in de tweede helft de achterstand ongedaan te maken.

Het was echter Piershil dat veel beter uit de kleedkamer kwam. Een aantal bijzonder fraaie kansen werden of verprutst of waren een prooi voor de momenteel in goede vorm verkerende doelman Raymond Klootwijk. Zo bleef er toch hoop op een goed resultaat en na een eerste waarschuwing van Michael Slingerland was het uiteindelijk de dreigende en actieve Rimaikel Geertruida die een goede steekpass van Steven Kramer promoveerde tot een doelpunt en zo de 1-1 op het scorebord zette.  Groote Lindt wilde meer en nu waren de rollen omgedraaid. Het was Piershil dat teveel door de lucht de voorwaartsen zocht en De Lindt kreeg de laatste 20 minuten de overhand.

Helaas kwam men niet meer tot grote kansen en zo moesten beide ploegen zich tevreden stellen met 1 punt. Na een oergezellige derde helft in de kantine is de balans opgemaakt en de conclusie dat we komende zaterdag een belangrijke pot spelen uit bij SV Bolnes, een ploeg die met heel veel pech nog altijd geen punt heeft gepakt. We zullen het in Ridderkerk zonder de steun van onze fanatieke jeugdsupporters moeten doen want zij reizen af voor een wederom groots opgezet pupillenkamp in België.