Pelikaan verdiende een overwinning maar kreeg die niet ….

07 december 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Om niet te ver achter te raken op de middenmoot was een overwinning tegen Zuidland gewenst maar Pelikaan kwam niet verder dan een gelijkspel.

De omstandigheden waren niet ideaal, er stond een stevige frisse wind recht over het veld en dat betekende één helft wind tegen en uiteraard de andere helft de volle wind mee en dat maakte het voetbal niet gemakkelijk. Zuidland had de eerste helft de wind mee en dat zorgde ervoor dat zij een paar keer gevaarlijk konden worden.

Maar pas in de 22e minuut want voor die tijd gebeurde er weinig. Er werd strak voorgezet vanaf links en bij de tweede paal werd de bal verkeerd beoordeeld door een Zuidland speler en de bal ging voorlangs. In de 29e minuut kwam Pelikaan op achterstand. Niet voor de eerste keer dit seizoen ging er een gruwelijke fout van een speler vooraf.

Het was deze keer keeper Rik Pomp die een aanvaller wilde uitkappen in het strafschopgebied maar hij gleed uit en de betreffende speler plaatste met gemak de bal in het lege doel: 0-1. Maar Pelikaan verzaakte niet en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kort na het doelpunt gaf Anouar Saïd een steekpass op Randy Kroos maar die schoot te zacht binnen. In de 39e minuut was er een mooie actie van Randy Kroos op rechts, hij kapte twee man uit maar legde de bal net te kort terug op Anouar Saïd die daardoor niet vol kon uithalen. Uit de tegenaanval schoot Zuidland prachtig op doel maar Rik Pomp maakte zijn fout goed en pareerde de bal met een goede reactie. De ruststand was 0-1.

Vanwege de achterstand was natuurlijk de verwachting dat Pelikaan met de wind mee vol op de aanval zou spelen en dat kwam ook uit. Het begon met een goede actie van Randy Kroos binnen de zestienmeter maar het werd niet meer dan een corner. Eén minuut later een afstandsschot van Manucho Adelino wat net over het doel ging. En vijf minuten later was er weer een goede actie van Randy Kroos, hij passeerde de laatste man, die de plaats van de linksback even had overgenomen en gaf een voorzet op Anouar Saïd die de bal beheerst binnen schoot: 1-1.

En vanzelfsprekend ging Pelikaan voor de winst. Ronan Langenberg schoot net over, een schot van de ingevallen Jordy van Buren werd tot corner verwerkt en er was een hele grote kans voor de ook ingevallen Jermain Bebrout die uit een voorzet van Randy Kroos de bal in kopte maar ook hier bracht de goed keepende doelman van Zuidland redding.

Daar tussendoor kreeg Zuidland de enige kans in de tweede helft maar keeper Rik Pomp was nu wel attent. De grootste kans kreeg Pelikaan drie minuten voor tijd, een uittrap van Rik Pomp werd door de wind meegedragen en kwam terecht rond het strafschopgebied van Zuidland waar de goed anticiperende Anour Saïd de bal net iets eerder raakte dan de keeper en bal richting het doel ging. Als je bovenaan de ranglijst staat was de bal er waarschijnlijk ingegaan maar nu kwam de bal op de paal terecht.

De meegekomen Lucas Adelino rekende daar niet op en stond vervolgens op het verkeerde been om de bal direct in het doel te schieten, hij moest zich daardoor eerst in een goede positie manoeuvreren en dat was genoeg voor de verdediging van Zuidland om de alsnog ingeschoten bal van Lucas te kunnen keren. Wéér net niet. De goed leidende scheidsrechter Elderson uit Zaamslag trok terecht ruim 5 minuten blessuretijd erbij en daarin probeerde Pelikaan van alles maar ook na diverse gevaarlijke corners bleef de stand gelijk.

De conclusie is dat Pelikaan de overwinning zeer zeker verdiende op basis van het getoonde spel en de hoeveelheid kansen. Maar als je onderaan staat zit het vaak tegen zoals hoe het tegendoelpunt ontstond en jezelf de kansen niet afmaakt.  Maar Pelikaan toonde in ieder geval karakter want het bleef voor de overwinning strijden. Het kan nooit lang meer duren of dit moet een keer resultaat opleveren.

Dan volgende week maar en alhoewel het lastig genoeg zal zijn om uit bij KloetingeOp de foto doelpunten maker Anuar Said, foto is van Karin van Buren te winnen, Pelikaan heeft daar nog nooit verloren, er komen altijd kansen in een wedstrijd om te scoren en met de gedachte dat keeper Rik Pomp zich zal revancheren en een foutloze wedstrijd gaat spelen kan de eerste uitoverwinning een feit worden.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Thomas de Boer (Valeri Silva), Ronan Langenberg, Mahmut Erol, Manucho Adelino, Rowdy Nossent, Lerry Overgaauw (Jordy van Buren), Lucas Adelino, Anouar Saïd, Stefan Zwang (Jermain Bebrout) en Randy Kroos.