Vrouwen van Pelikaan zetten zegereeks voort

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De omstandigheden waren prima voor de thuiswedstrijd van Pelikaan Vrouwen 1 tegen NOAD 67 uit Sint Philipsland. Er kon om 12.30 uur worden afgetrapt onder een lekker zonnetje op het hoofdveld.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of in de eerste minuut kon de 1-0 al op het scoreboard worden gezet. Een schot van Charissa werd door Idil nog aangeraakt en zo was de keepster kansloos. Daarna hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht waarbij Pelikaan toch het meest in de aanval was. De verdediging van NOAD was echter goed georganiseerd en ze probeerden via snelle aanvallen uit te breken. Dat leverde in de 6e minuut succes op want vanuit de omschakeling werd de Pelikaan verdediging geklopt en werd het 1-1.

Deze score bleef staan tot in de rust. In de tweede helft bleef Pelikaan verwoed aanvallen, maar ook NOAD gaf zich niet gewonnen zodat het een leuk kijkspel bleef. In de 60e minuut lukte het Charissa na een snelle counter het de keepster van de tegenpartij zo moeilijk te maken dat ze de bal niet onder controle had en de 2-1 kon worden gescoord. In de 65e minuut kon dezelfde Charissa de eindstand op 3-1 brengen. Een publiekswissel vlak voor tijd was dus op zijn plaats.

Naaste concurrent Bruse Boys verloor kostbare punten, zodat onze vrouwen nu op een gedeelde tweede plaats staan op vier punten afstand van de nummer 1. Al met al dus een mooie wedstrijddag met leuk voetbal en een goed leidende scheidsrechter. Komende weken worden cruciaal of deze hoge klassering kan worden gehandhaafd met een lastige uitwedstrijd tegen De Fendert en een thuiswedstrijd  tegen koploper Zwaluwe voor de boeg.