Na 12 wedstrijden is het eerste gelijke spel voor Pelikaan een feit

05 december 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De middag van de thuiswedstrijd tegen NSVV leek zo goed te beginnen maar eindigde teleurstellend in zowel resultaat als vertoond spel.

Zoals de laatste tijd regelmatig voorkomend kwam Pelikaan snel op voorsprong. Sharog Susani speelde, ondanks zijn liesblessure, de bal in de zesde minuut naar Jermain Bebrout die op zijn beurt voorzette naar de vrijstaande Jordy van Buren die geen moete had om de keeper van NSVV te passeren: 1-0. In plaats van de definitieve knock-out te geven liet Pelikaan zich naar achteren drukken en kwam gedurende de eerste helft nauwelijks op de helft van de tegenstander. Niet dat NSVV zoveel sterker was maar zij waren wel door hun duelkracht meer in balbezit en creëerde een paar mogelijkheden maar geen echt grote kansen.

Hoe anders was dit in de tweede helft. NSVV zette alles op alles om de gelijkmaker te maken en daarvoor kregen zij genoeg mogelijkheden. Zoals in de 52e minuut toen een schot van de lijn werd gehaald door Achraf Bouchrit. In de 64e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Een bal in het strafschopgebied die eerst tegen de borst en toen tegen de arm van de ingevallen Rowdy Nossent kwam werd door de scheidsrechter beoordeeld als een handsbal en dus een penalty. De regel dat de arm duidelijk naar de bal moet gaan werd hier genegeerd. Het zal altijd een discussiepunt blijven maar de penalty werd benut en de stand was gelijk. NSVV dacht erop en er over en bleef druk zetten.

En jawel, in de 77e minuut werd hun moed beloond en kwamen zij verdiend op 1-2. Weifelend optreden in de Pelikaanverdediging was hier de oorzaak van. Even hiervoor hadden beide ploegen de kans om te scoren maar die pogingen mislukten. Maar een kleine tien minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan. NSVV kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar een keurig uitgespeelde kans werd voor een leeg doel tegen de paal geschoten en uit de tegenaanval scoorde Jermain Bebrout de gelijkmaker waar het ook zo maar 1-3 had kunnen zijn.

Na de 2-2 had Pelikaan het potje er ook uit kunnen halen want Anouar Saïd schoot uit een voorzet van Thomas den Boer tegen de keeper en uit de rebound en met een halve omhaal van Jesper Nossent kwam de bal op de lat. Vlak voor tijd kreeg Daniel Munoz nog een kans op de 3-2 maar zijn schot ging net voorlangs.

Alhoewel beide ploegen hadden kunnen winnen kon Pelikaan het meest gelukkige zijn met de puntendeling. Pelikaan speelde een matige wedstrijd waarin heel veel balverlies werd geleden en NSVV veel meer balbezit had en ook veel meer kansen creëerden. Ondanks het gelijke spel steeg Pelikaan op de ranglijst naar een gedeelde tweede plaats maar daarentegen liep de achterstand op de nummer één van de competitie, Heerjansdam, op tot vier punten.

De volgende spelers gaven acte de présance: Jordi Lingen, Thomas den Boer, Achraf Bouchrit, Jesse de Raad, Vince van Nes, Valeri Silva (81, Jesper Nossent), Jeffrey Nossent (66, Daniel Munoz), Sharog Susani (58, Rowdy Nossent), Jordy van Buren, Saïd Anouar en Jermain Bebrout.