donderdag 28 januari 2021

Alles over De Drechtsteden

Minister-president Rutte bezoekt de Drechtsteden

11 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Minister-president Rutte bracht op woensdag 11 december een werkbezoek aan de regio Drechtsteden. Tijdens het programma stond de ontwikkeling van de regio centraal. Tijdens een rondrit en rondvaart door de regio sprak de minister-president onder andere met de burgemeester van Dordrecht en tevens voorzitter van de regio Drechtsteden, Wouter Kolff. De samenwerking tussen de gemeenten, de innovatiekracht en toekomst van het gebied zijn belangrijke onderwerpen.

De minister-president kreeg een rondleiding door de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, waar MBO-studenten praktijklessen volgen die aansluiten op hun opleiding en werk. Na een tour door de historische binnenstad van Dordrecht en Spoorzone Dordrecht / Zwijndrecht, opende hij een nieuw bedrijfspand van familiebedrijf Koedood Marine Group in Hendrik-IdoAmbacht.

Programma 11 december

- 09.50 uur: Rondleiding door de Duurzaamheidsfabriek (Leerparkpromenade 50, Dordrecht).
- 10.20 uur: Rondrit door de historische binnenstad van Dordrecht en de Spoorzone Dordrecht / Zwijndrecht.
- Het Hof van Nederland – Hof 6 ca. 10.30 uur
- Weeskinderendijk Boven 101 ca. 10.45 uur
- 12.15 uur: Openingshandeling bij Koedood Marine Group (Noordeinde 21, Hendrik-Ido-Ambacht)

Bron foto's: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!