zondag 28 november 2021

Alles over De Drechtsteden

Tuinenactie Meerdervoort: "Opgeruimd staat netjes!"

25 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Met de actiemaand "Opgeruimd staat netjes!" maakt Zwijndrecht zich sterk voor meer groen in de buurt en in de tuinen. Zaterdag 27 oktober is de laatste actiedag en worden tussen 10.00 uur en 15.00 uur de tuinen in de buurt Meerdervoort met plantjes en struiken opgefleurd. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en in het bijzonder bij de jurering van de mooist opgeknapte tuin van Meerdervoort om 14.00 uur.

De bewoners die in de afgelopen weken de tuinen hebben opgeruimd, opgehoogd, ruimte voor tuinaarde hebben gemaakt en/of schermen hebben geplaatst om afvalcontainers uit zicht te houden, ontvangen een plantje en/of een struik bij het inleveren van een tegel. Meer groen in de tuinen is goed voor de buurt. Water loopt goed weg en het maakt de tuinen minder warm.

Jury
De wethouders Jacqueline van Dongen en Jolanda de Witte bewoners van de klankbordgroep en de directeur-bestuurders van Diverz, Woonkracht10 en Trivire jureren vanaf 14.00 uur de tuinen van de bewoners die hebben meegedaan aan de tuinenactie. Aansluitend zal bekend worden gemaakt welke tuin het mooiste is geworden. De aanwezigen verzamelen zich bij de Buurtaanpak-tent (grasveld halverwege Jan Luykenstraat).

De Buurtaanpak
De tuinenactie 'Opgeruimd staat netjes!' maakt deel uit van De Buurtaanpak, een initiatief van bewoners, de gemeente, Woonkracht10, Trivire en Diverz, waarin negen buurten met sociale en fysieke projecten in de buitenruimte worden aangepakt.

Lees meer over:

meerdervoort buurtaanpak
Deel dit bericht met je vrienden!