donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Overdracht Joods Monument aan nieuwe Adoptiegroep

21 september 2018

DORDRECHT - Op vrijdag 21 september om 10.00 uur vond de overdracht van de adoptie van het Joods Monument plaats in het Stadhuis, Stadhuisplein 1.

De bijeenkomst werd voorbereid en begeleid door leerlingen van het Johan de Witt-gymnasium. Leerlingen van de oude adoptiegroep droegen de zorg en verantwoordelijkheid van het monument over aan een nieuwe groep leerlingen.

Burgemeester Wouter Kolff was bij de overdracht aanwezig en hij hield een toespraak. Het monument staat in de hal van het Stadhuis met daarop de namen van 221 Joodse Dordtenaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht in concentratiekampen.


Lees meer over:

monument overdracht joods
Deel dit bericht met je vrienden!