dinsdag 27 oktober 2020

Alles over De Drechtsteden

Gemeente verleent zes keer per kalenderjaar Algemene ontheffing openingstijden per horecabedrijf

7 november 2017

SLIEDRECHT - Afgelopen maand, op 12 oktober 2017 heeft de burgemeester van Sliedrecht besloten een algemene ontheffing op grond van artikel 2:29 van de Algemene Plaatselijke Verordening (incidentele ontheffing openingstijden) te verlenen, voor maximaal zes keer per kalenderjaar, per horecabedrijf.

Het besluit geldt slechts voor de openingstijden en voor inpandige gedeelten van het horecabedrijf. De geldende akoestische voorschriften veranderen niet. Met andere woorden, bij het langer open blijven mogen de geluidsvoorschriften niet overschreden worden. Voor deze zes maal ontheffing, hoeft geen reguliere ontheffing te worden aangevraagd, maar uiterlijk de laatste werkdag van gebruik voor 12.00 uur melding gemaakt te worden, door middel van een daartoe beschikbaar gesteld formulier.

Het besluit treedt niet eerder in werking, dan op 1 januari 2018, met dien verstande, dat de ontheffing niet geldt voor de nacht van 31 december op 1 januari. Voor deze nacht dient een reguliere ontheffing te worden aangevraagd.

Lees meer over:

Jordaanstoep
Deel dit bericht met je vrienden!