donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Nieuwe aanhouding voor vernielingen moskee

9 juli 2016

DORDRECHT - De politie heeft een derde verdachte aangehouden voor vernielingen en openlijke geweldpleging in de Aya Sofia Moskee in Dordrecht. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Zaandam. Tijdens een vechtpartij in het gebedshuis op 23 juni werden vernielingen aangericht en raakten meerdere mensen licht gewond.

Donderdagavond 23 juni ging een aantal mensen naar de moskee. Aanleiding daarvoor zou zijn geweest dat er een steen bij een Dordts gezin door een raam was gegooid. De mensen die naar de moskee kwamen, gingen daarover in gesprek. Maar al snel ontstond tijdens dit gesprek een gespannen sfeer en sloeg de vlam in de pan. Daarop brak een vechtpartij uit en werden vernielingen aangericht. De verdachten gingen er vandoor voordat de politie arriveerde. Door het bestuur van de moskee werd aangifte gedaan.
Zoeking

De politie startte een uitgebreid onderzoek. Getuigen werden gehoord, camerabeelden bekeken, en uit dat onderzoek werd de identiteit van in ieder geval twee verdachten bekend. Op last van de officier van justitie werden woensdagochtend al twee mannen aangehouden. Deze blijven in ieder geval tot maandag vastzitten. De officier van justitie beslist dan of ze worden voorgeleid aan de rechtercommissaris.
Het onderzoek wordt de komende tijd voortgezet. Meer aanhoudingen worden verwacht.

Lees meer over:

moskee aanhouding geweld aya sofia
Deel dit bericht met je vrienden!