donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Pieter van den Hoogenband opent nieuwe zwembad in Alblasserdam

19 september 2014

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 11 oktober 2014 opent olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband het eerste ‘2521 Gewoon Zwemmen’-bad van Nederland in Alblasserdam. Hij geeft het startschot van de finale schoolzwemkampioenschappen die zwemvereniging Wiekslag organiseert voor alle basisscholen in Alblasserdam. Hiermee is het zwembad officieel geopend.

Rondleidingen en feest
Tussen 15 en 17 uur zijn alle inwoners en andere belangstellenden welkom in het sportcentrum. Daar krijgt u een rondleiding door het nieuwe zwembad en kunt u in de sporthal naar een verenigingsmarkt. Kinderen kunnen spelen op een springkussen. Ook buiten is volop vertier met muziek. Sport en bewegen staat centraal.

Trots
Wethouder Arjan Kraijo (sport) is trots dat Alblasserdam door middel van een 2521-zwembad een zwemvoorziening in de gemeente kan behouden. “Het was jaren onzeker of wij vervanging voor het oude zwembad konden financieren. Tot onze eigen verenigingen dit nieuwe concept aandroegen. En nu zijn we zo ver dat we het nieuwe bad kunnen openen! De gemeente heeft het zwembad laten bouwen;  de exploitatie is geheel in handen van de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA). Een belangrijke succesfactor is de inzet van een groot aantal vrijwilligers waardoor de beheerkosten voor de stichting een stuk lager liggen.”

2521 Gewoon Zwemmen
De opening van dit zwembad is ook een mijlpaal voor de KNZB, die initiatiefnemer is van het 2521-concept. Dit concept is een antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen en het tekort aan geschikt zwembadwater. In de naam ‘2521 Gewoon Zwemmen’ staat 2521 voor de afmetingen van het bad: 25 meter lang bij 21 meter breed. Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

Spieren voor Spieren
De opening wordt gekoppeld aan het goede doel ‘Spieren voor Spieren’. Pieter van den Hoogenband is hoofdambassadeur van deze stichting, die zich inzet voor onderzoek naar een betere behandeling van spierziekten bij kinderen en een verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Pieter: “Als voormalig topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk spieren zijn om goed te kunnen sporten. Helaas is dit voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en overlijden vaak vroegtijdig. Spieren voor Spieren zet zich in voor deze kinderen.” Donaties kunnen tijdens de opening in de speciale bus op het sportcentrum worden gedaan of worden overgemaakt via www.spierenvoorspieren.nl.

Lees meer over:

opening zwembad
Deel dit bericht met je vrienden!