donderdag 20 januari 2022

Alles over De Drechtsteden

Promotie-actie voor boekje Gezichten in Dordrecht van Piet de Meer zaterdag bij Jumbo / Sterrenburg

28 november 2013

DORDRECHT  -  In het winkelcentrum Sterrenburg is zaterdag van 13 tot 15 uur bij supermarkt JUMBO een promotieactie voor het boekje Gezichten in Dordrecht. Samensteller-schrijver-fotograaf is Piet de Meer. Hij kreeg er complimenten voor van Antoin Peeters, de RTL nieuwsman uit Dordrecht. Peeters noemt het boekje een regelrechte hit. Het laten zien van gezichten is voor Dordrecht nieuw, maar is in allerlei andere vormen in het land eerder toegeapst. Zo waren er succesvolle expositie van oude en nieuwe gezichten in het land. De portrettengalerij is door Piet de Meer al op internet gezet, maar leent zich ook voor een ,,ouderwetse` tentoonstelling in de stad om zo iemand een beetje te leren kennen.

Voor Piet de Meer is  het succes van de fotoserie ook een bijzondere illustratie van zijn inmiddels 35 jaar lange journalistieke loopbaan in Dordrecht. Hij kreeg daarvoor ook eens een onderscheiding van voormalig burgemeester van de stad, Ronald Bandell. Het bericht was toen±

De Stem van Dordt journalist Piet de Meer de eerste ”burger” aan wie deze eer te beurt is gevallen. Hij interviewde talloze Drechtstedenaren en schetst daarbij, volgens het juryrapport, gewone mensen als beroemdheden en beroemdheden als gewone mensen. Tijd om Piet de Meer nu eens zèlf een paar vragen te stellen!

BRON, Stem van Dordt

'Meet & Greet met auteur boek Gezichten in Dordrecht

DORDRECHT - ‘Meet & Greet’ de auteur van het boek Gezichten in Dordrecht Piet de Meer. Dat kan zaterdag 30 november tussen 13.00 en 15.00 uur in de Jumbo supermarkt in winkelcentrum Sterrenburg. Piet de Meer is eindredacteur van De Stem van Dordt en plaatst op Facebook elke dag een ander Dordts gezicht. Van deze unieke Dordtse gezichten is een boekje verschenen voor de prijs van 9,95 euro. In de Jumbo supermarkt krijgen de kopers van het boek een gesigneerd exemplaar van de auteur. Maar daar blijft het niet bij. Sieto Zeeman - gewezen nieuwslezer van RTV Dordrecht - staat paraat met zijn camera om mensen die het boek kopen samen met Piet de Meer op de foto te zetten. Deze foto’s worden op Facebook geplaatst.

(Piet de Meer is volgens collega's binnen Wegener met zijn directeur Peter Stadhouders voorop de Stem van Dordt. Onder de vleugels van de oenmalige BV De Dordtenaar zorgde hij eerst voor de WOENSDAG met het Woensdaggevoel. Vervolgens werd de Stem van Dordt de titel en die ging uiteindelijk naar het Huis aan Huis concern Wegener toe na allerlei reorganisaties in de mediawereld. Piet is tevens actief in de wereld van het vertegenwoordigend overleg)

Lees meer over:

jumbo boekje
Deel dit bericht met je vrienden!