donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Grote drukte bij opening nieuwe vestiging Saturn

4 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Saturn-concern heeft zijn oorsprong in Duitsland, waar in 1961 in Keulen de eerste winkel werd geopend.  In 1990 nam de Media Markt Holding Saturn over. Sinds 1994 heeft Saturn ook winkels in andere landen dan Duitsland alleen, en sinds 2006 ook in Nederland. Deze expansie heeft inmiddels tot een concern van meer dan 200 Media-Saturn vestigingen geleid in Europa en Azië.

De Media-Saturn groep maakt inmiddels ook deel uit van Metro-Group, waar onder andere ook de Macrovestigingen in ons land deel vanuit maken.

Als je de nieuwe Saturn-vestiging in Dordrecht binnenkomt, valt gelijk de ruime opzet op. Brede looppaden tussen de artikelen op de 3200 vierkante meter winkeloppervlak, geven de klant een goed overzicht van het ruime assortiment, wat niet te hoog staat uitgestald, zodat je er nog overheen kunt kijken.

Voor de werkgelegenheid in de Drechtsteden is deze nieuwe vestiging ook erg aanlokkelijk geweest. Volgens Ruth Leijting, Public Relations bij Saturn, waren er maar liefst 1400 sollicitanten voor de 80 beschikbare banen.

Deze 80 banen zijn allemaal ingevuld door mensen uit de Drechtsteden en van deze 80 werknemers is 70% vrouw.

Klanten die nieuwe elektronica of witgoed zoeken, kunnen bij Saturn-Dordrecht kiezen uit zo’n 50.000 (!) verschillende merkartikelen, en wat niet in de winkel aanwezig is, kan met online vinden.

Ineke Neijmeijer, directeur van deze Dordtse vestiging, en ook directeur van de vestigingen in Spijkenisse en Rotterdam, heeft zelf de sollicitanten gescreend, onder andere op vriendelijkheid.

Die vriendelijkheid moet uitstralen naar de klanten, en resulteren in een hoog cijfer voor klanttevredenheid.

Vanochtend om 8 uur stond er al een grote rij klanten te wachten om vooral op tijd te zijn om zo een van de openingkoopjes te kunnen bemachtigen. Een enorme trekker was een prachtige, enorm afgeprijsde TV.

Hiervan waren er 1400 op voorraad, en Sebastiaan Leemreize, Brand-Manager van Saturn verwachtte dat deze allemaal deze week nog verkocht zouden worden………

Foto's: De mensen verdrongen zich voor 8 uur al achter de uit voorzorg geplaatste dranghekken om als een van de eersten binnen te kunnen komen. Binnen gekomen werd het een heel gedrang om toch zo snel mogelijk maar bij de koopjes te kunnen komen, en dan in de rij bij de kassa's om te kunnen afrekenen, en op tijd weer weg naar je werk. Wij denken dat heel wat Dordtenaren deze ochtend te laat op hun werk verschenen........

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!