donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Nep-stoffeerders aangehouden – ga niet met hen in zee!

16 maart 2011

DRECHTSTEDEN - De politie heeft op dinsdagmiddag 15 maart twee 18-jarige mannen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van oplichting. De twee gingen bij diverse woningen in de Schoolstraat aan de deur om hun diensten aan te bieden. Eén van de bewoners vertrouwde het niet en belde direct de politie. De twee bleken eveneens folders uit te delen. Uit onderzoek blijkt dat de adressen die daarop vermeld staan niet bestaan.

Na verhoor zijn de twee heengezonden. De politie doet verder onderzoek en benadrukt dat Meubelstoffeerderij de Gouden Schaar niets te maken heeft met 'De Gouden Schaar kledingreparaties' met meerdere vestigingen in Nederland. Met name de vestiging in Dordrecht heeft veel last van deze nep-stoffeerders.

Wie mensen van 'Meubelstoffeerderij de Gouden Schaar' aan de deur krijgt doet er verstandig aan hen niet binnen te laten en niet met hen in zee te gaan. De politie bellen op 112 is juist wel aan te raden.

Werkwijze
Enkele weken geleden kwamen ook al diverse meldingen van gedupeerden bij de politie binnen. De zogenaamde stoffeerders laten mensen (vele) honderden euro's betalen voor ondeugdelijk of niet-uitgevoerd werk. De slachtoffers wonen in Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht en variëren in leeftijd van 72 tot 83 jaar. Zij betaalden bedragen van 365 tot 3100 euro. In alle gevallen belden twee mannen bij de mensen aan en boden zij aan meubels te stofferen of anderszins op te knappen.

De slachtoffers voelden zich veelal overvallen en gingen akkoord met de voorgestelde prijs. De mannen namen daarop de meubels mee en leverden deze een paar dagen later af. Er was niets of nauwelijks iets mee gedaan. Het afgesproken bedrag werd steevast verhoogd en de slachtoffers voelden zich gedwongen akkoord te gaan. In één geval was een man zelfs zo 'aardig' om met het slachtoffer mee naar een bank te lopen om het verschuldigde bedrag te pinnen.

Deel dit bericht met je vrienden!