donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Politie waarschuwt voor opdringerige verkopers

9 februari 2011

DORDRECHT - De afgelopen dagen is een aantal bewoners van (de binnenstad van) Dordrecht geconfronteerd met mannen die onaangekondigd aan de deur producten of diensten verkopen. Het gaat dan om de verkoop van beveiligingsproducten, zoals alarmsystemen. De verkopers werken kennelijk direct en vasthoudend en hun methode wordt nogal eens als intimiderend ervaren. Een aantal bewoners heeft daarom de politie ingelicht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat geen sprake is van (poging) tot oplichting.

De politie maakt mensen erop attent dat ze te allen tijde zelf beslissen of ze een onaangekondigde verkoper aan de deur te woord staan of niet en of ze willen ingaan op diens aanbod of niet. Op www.consuwijzer.nl (zoek op ‘colportage’) is meer informatie te vinden. Wie het niet vertrouwt en vermoedt dat hij/zij te maken heeft met andere, strafbare intenties van degene die aanbelt, wordt geadviseerd de politie bellen.

Lees meer over:

oplichting binnenstad
Deel dit bericht met je vrienden!