donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Mannen aangehouden op verdenking van oplichting

4 juli 2010 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT -Op de rijksweg A16 ter hoogte van Ridderkerk heeft de politie op zaterdagavond 3 juli omstreeks 19.45 uur twee 18-jarige Rotterdammers aangehouden. Surveillerende agenten controleerden het voertuig waarbij bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. In het voertuig werden twee jassen van een postbedrijf en twee pakketjes met pakketzegels aangetroffen. De twee pakketjes bleken schoenendozen met verzwaring als foppakketjes. De agenten namen contact op met het korps Rotterdam-Rijnmond waarna al snel bleek dat de verdachten veelvuldig gesignaleerd staan voor internetoplichting. De twee werden direct aangehouden. Bij onderzoek in de omgeving van het voertuig werd bij de vangrail een lijst met e-mailadressen, namen en adressen aangetroffen. Ook werd bij de fouillering een pinpas gevonden die niet op naam stond van één van de twee verdachten. De persoon genoemd op één van de dozen heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een uitvoerig onderzoek in naar de zaak en verdenkt de twee ervan op grote schaal via advertentiepagina’s op internet spullen aan te bieden, foppakketjes af te leveren en op deze manier het geld te ontvangen.

Lees meer over:

A16 aanhouding oplichting
Deel dit bericht met je vrienden!