donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Verdachte van oplichting aangehouden aan de Parklaan

24 september 2009

DORDRECHT - Een 33-jarige man uit Dordrecht is op 22 september op de Parklaan aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het afgelopen jaar meerdere mensen te hebben opgelicht door op Marktplaats goederen te koop aan te bieden en deze na betaling niet te leveren. Er zijn bij de politie in Dordrecht meerdere aangiften uit heel Nederland bekend en verwacht wordt dat dit aantal nog verder zal oplopen.

De benadeelden liepen veelal schades van tientallen tot enkele honderden euro's op. De man bood op Marktplaats vooral merkkleding en accessoires zoals riemen en petjes aan, die in een groot aantal gevallen nooit bij de klanten terecht kwamen.

De recherche startte in oktober 2008 al een onderzoek naar de verdachte, wat in februari van dit jaar erin resulteerde dat de Officier van Justitie toestemming gaf voor de aanhouding buiten heterdaad. Sindsdien stond de man gesignaleerd. Doordat de man langdurig in het buitenland verbleef en pas recentelijk weer in Nederland kwam, kon hij pas op 22 september worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Deel dit bericht met je vrienden!