donderdag 28 oktober 2021

Alles over De Drechtsteden

Drie aanhoudingen na gewelddadige diefstal

17 juni 2009

DORDRECHT - De politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 14 juni 2009 in Zwijndrecht een 19-jarige vrouw uit Dordrecht en een 21-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangehouden. Een dag later werd in zijn woonplaats een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De 21-jarige vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld, de andere twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

De man wordt ervan verdacht op 25 januari 2009 een 59-jarige man uit Dordrecht op het Centraal Station van Dordrecht van zijn portemonnee en mobiele telefoon te hebben bestolen. De man was met zijn scootmobiel naar het station gereden om een krantje te kopen en werd daar aangesproken door een onbekende man. Deze beroofde hem van zijn mobiele telefoon, gaf hem een klap op zijn hoofd en ging weg. Het slachtoffer werd na enige tijd geholpen door een passant. Hij was hevig geschrokken en deed aangifte.

De aanhoudingen zijn het resultaat van intensief onderzoek door rechercheurs van het Berovingen en Overvallen Team van de politie in het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard. De vrouwen worden verdacht van betrokkenheid bij de heling van de mobiele telefoon, de man wordt verdacht van de daadwerkelijke diefstal met geweld en heling. Deze verdachte wordt op 17 juni 2009 voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Deel dit bericht met je vrienden!