Onnodige nederlaag Groote Lindt in Streefkerk

20 maart 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt leed uit bij Streefkerk een 4-2 nederlaag. Een uitslag die niet overeen kwam met de verhoudingen in het veld. Een enorme werklust en een zeer effectief Streefkerk bleek uiteindelijk De Lindt toch te machtig.

Op een goed maar zwaar bespeelbaar veld werd er afgetrapt voor de eerste helft. Een eerste helft die nauwelijks op gang was of de eerste tegenvaller was een feit. Topscoorder Michael Slingerland moest zich na een kleine 10 minuten laten vervangen met een hamstringblessure. Voor hem in de plaats kwam Nick Gemser en Nasir el Arbaoui schoof daardoor een linie op. De Lindt werd met name uit een aantal standaardsituaties dreigend en ook Streefkerk kreeg een goede mogelijkheid maar het schot zeilde voorlangs. Op het half uur de tweede tegenvaller. Nardo Kraaijeveld moest zich met liesklachten laten vervangen en voor hem in de plaats kwam Pim Opraus. Zo was De Lindt al door 2 van de 3 wissels heen en diende er nog een uur te worden gespeeld. Zonder verdere kleerscheuren werd de rust bereikt naar maar liefst ruim 50 minuten te hebben gespeeld.

In de tweede helft schakelde Groote Lindt duidelijk een versnelling hoger. Het combinatievoetbal werd goed uitgevoerd en het spel speelde zich met name af op de Streefkerk-helft. Echter kon er opnieuw een tegenvaller worden genoteerd. Het was de ingevallen Pim Opraus die er met een rugblessure vanaf moest. Nicky de Zeeuw kwam voor het veld in en zo was Groote Lindt na een klein uur spelen al door haar wisselmogelijkheden heen. Het spelbeeld veranderde echter niet. De openingsgoal zag je min of meer ook aankomen. Eerst was er al een snelle aanval over de rechterkant waarbij de bal net niet goed werd teruggelegd maar bij de tweede kans was Nasir er snel bij om de 0-1 op het scorebord te laten verschijnen. Het sein voor Streefkerk om nog sneller de voorwaartsen te zoeken met de lange bal. Een aanvankelijk afgeslagen bal werd kiezelhard in de bovenhoek geschoten en zo stonden de ploegen weer gelijk.

Hoewel het weer er niet beter op werd hadden beide teams er nog voldoende zin in. Er gebeurde genoeg op het veld want nauwelijks 5 minuten later was het de ingevallen Nicky de Zeeuw die op fraaie wijze een goede aanval afronden in de linker bovenhoek. Zo stond de 1-2 in de 81ste minuut op het scorebord. Een volgende goede aanval had eigenlijk de 1-3 moeten zijn maar Nasir raakte de bal helaas verkeerd. Streefkerk bleef werken voor een resultaat en dat zou er uiteindelijk komen. Hoewel er nauwelijks kansen waren gecreëerd zou de thuisploeg haar laatste drie mogelijkheden omzetten in doelpunten. In de 88ste minuut was daar de gelijkmaker uit een vrije trap kon de bal uiteindelijk vrij worden ingekopt. Het werd nog zuurder toen een aanvaller van Streefkerk wel geloofde in een diepe bal, deze net kon binnenhouden en uit diens voorzet werd het in de 91ste minuut zelfs 3-2. De 4-2 in de 96ste minuut was uitsluitend voor de statistieken van belang want in een alles of niets poging stond de poort achterin helemaal open.

Een onnodige nederlaag en zeker gezien de uitslagen op de andere velden had De Lindt zich een goede dienst kunnen bewijzen in de strijd om plek 4 en de tweede periode. Groote Lindt zal een cruciale rol kunnen gaan spelen in de titelstrijd. Het treft namelijk nog Wieldrecht, Drechtstreek en IFC. Deze semi-derby tegen koploper IFC staat komende zaterdag  op het programma. Na drie uitwedstrijd op rij spelen we dan eindelijk weer een keer een thuiswedstijd. Aanvang 14:30 uur en na afloop is er de oergezellige derde helft in de kantine.

Onderschrift foto: Danny Muller in een fel duel om de bal verwikkeld met de lange aanvaller van Streefkerk

Fotografe: Wilma van Strien.