Groote Lindt van slag tegen De Alblas

30 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een herfstachtig sportpark was Groote Lindt al na 25 minuten de daad kwijt in de thuiswedstrijd tegen De Alblas. Nadat de pupil van de week, met z’n vrienden achter het doel, de keeper van De Albas had gepasseerd was het De Alblas die het initiatief nam. Al binnen enkele minuten wist De Alblas vanuit een vrije trap de 0-1 te scoren. Groote Lindt kende dan ook direct een moeilijke fase die werd afgesloten met de 0-2 van De Alblas. Dit doelpunt kende overigens wel een vermeende buitenspelsituatie die door de scheidsrechter als reglementair werd bestempeld. Groote Lindt herpakte zich en wist met een uitstekende aanval het doelgebied van De Alblas te bereiken. Slechts met een overtreding was een doelpunt te voorkomen. De daaropvolgende penalty werd door Patrick Tukker op slag van rust keurig ingeschoten 1-2.

Na de rust ontstond een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide teams de volle winst naar zich toe probeerde te trekken. Het was De Alblas die de score verder wist uit te breiden. Na wederom een vermeende buitenspelsituatie liet de scheidsrechter door spelen en wist De Alblas de 1-3 te noteren. Groot Lindt was de controle over de wedstrijd kwijt en na een actie in het strafschopgebied was ook hier alleen door een overtreding een doelpunt te voorkomen en volgde een penalty: 1-4. De Alblas drukte verder door en scoorde met een mooi geplaatst schot nog de 1-5. In de slotfase moest Groote Lindt de laatste minuten verder met een veldspeler minder na een directe rode kaart.

Een teleurgesteld Groote Lindt verliet het veld waarbij kan worden opgemerkt dat De Alblas een goede indruk maakte en Groote Lindt beneden het spelniveau van de afgelopen wedstrijden speelde.
Dinsdagavond treedt Groote Lindt aan in Rotterdam tegen Spartaan’20 (aanvang 20.00 uur) voor de Voetbal Rotterdam Cup waarna voor de competitie op zaterdag een bezoek aan Ameide (aanvang 15.00 uur) zal volgen.