Ameide en Groote Lindt in evenwicht (1-1)

06 november 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op deze herfstachtige zaterdagmiddag van 4 november wachtte op het snelle kunstgrasveld een pittige wedstrijd voor De Lindt. Het moest op bezoek bij de nummer 3. Helaas kwam Groote Lindt niet verder dan een gelijkspel.

En de middag begon nog zo mooi. De openingsfase was voor Groote Lindt en die sloot men ook af met een goede goal van Silvano Domacasse. De 0-1 zorgde er wel voor dat ook Ameide een groter deel van het wedstrijdbeeld voor haar rekening ging nemen. De verschillende speelstijlen hielden elkaar desalniettemin redelijk in evenwicht al kwam Ameide wel op een terechte 1-1 na een goed terugleggen van de linkerkant. Smet op de eerste helft was overigens het  uitvallen van Patrick Tukker met een snee in zijn gezicht/lip na een luchtduel. Hij moest de strijd staken en is inmiddels na een ziekenhuisbezoek 3 hechtingen rijker.

De tweede helft zette Groote Lindt aan. Daar waar Groote Lindt het veelal in de combinatie zoekt en ook de kwaliteiten voor heeft daar moest Ameide zich beperken tot tegenhouden en kon het zelfs gedurende een groot gedeelte van de tweede helft haar opportunistische spel met een uitstekende inzet niet spelen. Het overwicht resulteerde echter niet in grote kansen al zagen sommige supporters wel de 1-2 in het net liggen na een goede aanval. Helaas bleek deze bal net naast het doel te zijn beland en hield De Lindt slechts een corner over. Op circa 10 minuten voor het einde kwam Ameide opzetten. Het mocht uiteindelijk nog de grootste kans noteren ook. Van dichtbij ging de bal gelukkig over voor Groote Lindt en zo hielden beide ploegen slechts 1 punt over aan het duel tussen de nummer 3 en 5 en ook na vandaag vinden ze zichzelf terug in een inmiddels hele grote middenmoot.

Rest te vermelden dat de scheidsrechter een goede wedstrijd floot al trok hij wel veel te veel onnodige gele kaarten in dit duel. Volgende week gaan we op bezoek voor de KNVB Beker bij eerste klasser Unitas Zo. Aanvang 17:00 uur.

Bron foto: V.V. De Groote Lindt