Groote Lindt en ZBC’97 in evenwicht

02 april 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag stond  de Bakestein –derby Groote Lindt en ZBC’97 in de 3e klasse C op het wedstrijdprogramma. Deze keer was het hoofdveld van ZBC het decor.  Beide teams startte voorzichtig aan de wedstrijd met vooral als doel niet te verliezen. Het was Groote Lindt die als eerste lef toonde en nadrukkelijk de aanval zocht. Nadat de opening via de rechterkant van het veld  was gevonden kan Roel Peterse een afgemeten voorzet geven. Voor Bas Jansen was het vervolgens een éénvoudig klusje om de bal in het net te schuiven 0 -1.

ZBC herpakte zich en zo ontstond  voor de toeschouwers een leuke wedstrijd. Nog voor rust wist ZBC de gelijkmaker te scoren uit een prima opgezette aanval. Na rust was het ZBC die in de wedstrijd op voorsprong kwam. Na balverlies van Groote Lindt wist ZBC via korte combinaties het doel te vinden: 2 -1. Groote Lindt ging daarna vol op de aanval spelen met als resultaat dat de 2-2 door Roel Peterse kon worden gemaakt. Na afloop waren beide teams tevreden met de puntendeling in een competitie met wederom verrassende uitslagen. Volgende week zaterdag ontvangt Groote Lindt het in zwaar weer verkerende Alblasserdam (aanvang 14.30) Het zal een drukte van belang zijn op Bakestein aangezien ook het halfjaarlijkse Lichtjestoernooi voor jeugdteams wordt georganiseerd.