Nehemia Ministries start dochtergemeente in Burgh-Haamstede

07 oktober 2014
Nehemia Ministries start dochtergemeente in Burgh-Haamstede

ZWIJNDRECHT -  Op zondag 2 november opent Nehemia Ministries uit Zwijndrecht de deuren van haar eerste dochtergemeente in Burgh-Haamstede. Hiermee zetten zij de stap om ook buiten de regio van Zwijndrecht het evangelie via de lokale kerk te verkondigen. Voorganger Bert de Haan vertelt hier meer over.
 
“Door structurele groei en het effect van Family 7 in het land hebben we onderzocht om op locatie, dus buiten de regio Zwijndrecht, dochtergemeentes te starten. Juist op dat moment waren er mensen bij ons in de gemeente, die het hart van een zoon- en dochter hebben, zelf uit Burgh-Haamstede komen en beschikbaar waren om daar samen met ons een gemeente te starten.

We starten geen andere kerk in Burgh-Haamstede, maar een dochtergemeente van Nehemia Ministries in Zwijndrecht. Dat betekent een kerk met compleet hetzelfde DNA. De manier waarop wij in Zwijndrecht kerk doen is precies dezelfde manier als onze dochtergemeentes dit gaan doen. De principes van woordverkondiging, de praise en worship, alles loopt synchroon”, aldus Bert de Haan.
 
Zeeland
“Burgh-Haamstede is een plek waar geen evangelische gemeentes zijn. We willen op het eiland iets bouwen wat er nog niet is. Vanuit Nehemia Zwijndrecht zullen twee echtparen de gemeente gaan leiden. Mijn vrouw en ik zijn de voorgangers van de dochtergemeente. Op dit moment worden er al om de week diensten gehouden in Burgh-Haamstede met een groeiende groep mensen”.

Bert de Haan geeft aan dat er met name zoekende mensen en kerkverlaters de diensten bezoeken. “Veel mensen hebben het geloof niet weggegooid, maar zijn de aansluiting met de kerk verloren. Wij willen deze ‘randkerkelijken’ een nieuwe geestelijke impuls geven. We geloven dat hun geloof zal herrijzen en dat God op een krachtige manier gaat werken in hun levens”.
 
Openingsweekend
Het weekend van zondag 2 november zal in het teken staan van de opening van de dochtergemeente in Burgh-Haamstede. Op vrijdagavond 31 oktober is er een praise avond onder leiding van Oscar van Eijk. Deze avond begint om 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). Zondag 2 november is de feestelijke opening met de eerste zondagdienst waar pastor Bert de Haan het woord zal brengen. De dienst start om 11.00 uur.
 
Dochtergemeentes
Ook in Moerkapelle (Zuid-Holland) start in januari 2015 een dochtergemeente van Nehemia Ministries. Op dit moment worden hier regelmatig onderwijsavonden en lofprijsavonden georganiseerd. Vanaf 4 januari start in Moerkapelle de wekelijkse samenkomst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.