Grote opkomst bij bespreking toekomst Veerplein

30 januari 2018
Grote opkomst bij bespreking toekomst Veerplein

ZWIJNDRECHT - Ruim 160 mensen gingen zaterdag aan boord van passagiersschip 'Smaragd' om de toekomst van het Veerplein en omgeving te bespreken. Zij kregen daarbij inspiratie van landschapsarchitect Adriaan Geuze die met een presentatie verschillende mogelijkheden voor het gebied liet zien. Ideeën doorgeven is nog mogelijk via www.zwijndrecht.nl/veerplein

De gemeente wil het Veerplein en omgeving een nieuwe impuls geven. De kade is aan vervanging toe en dat is voor de gemeente aanleiding om wat breder naar het gebied te kijken.
Wethouder Aaike Kamsteeg (Ruimtelijke Ontwikkeling): "Er is nog geen plan. We hebben ons door Adriaan Geuze laten inspireren om ideeën los te maken en met elkaar te kijken wat de mogelijkheden zijn. Daarbij gaat het niet alleen om wat we op de korte termijn willen, maar vooral ook om de toekomst."

Karakter Veerplein
Na de presentatie van Adriaan Geuze nam inwoner en ondernemer Ko Barendrecht de toehoorders even mee terug naar het verleden. Hij liet zien welk karakter het Veerplein en omgeving destijds had. Vervolgens gingen de aanwezigen onder leiding van gemeenteraadsleden in groepen hun suggesties en ideeën met elkaar bespreken. Zij noemden onder meer: een mooi paviljoen op het Veerplein, uitbreiden bankjes, uitzicht op Dordt behouden met laag groen en geen hoge bomen, ondergrondse parkeergarage, fietsenstalling, autoluw. 
Het college van B&W en de gemeenteraad gebruiken de ideeën voor het opstellen van een toekomstvisie voor het Veerplein en omgeving.

Geef uw ideeën
De gemeente nodigt ook andere inwoners van Zwijndrecht, Dordtenaren en bezoekers uit om ideeën door te geven.  Op www.zwijndrecht.nl/veerplein staat een korte film (zie hieronder) van de presentatie van Adriaan Geuze. Via deze webpagina kunt u zowel openbaar een reactie plaatsen als besloten via de e-mail.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.