Voorstel toekomstvisie Veerplein en omgeving naar gemeenteraad

05 november 2018 door Hennie van der Zouw
Voorstel toekomstvisie Veerplein en omgeving naar gemeenteraad

ZWIJNDRECHT - Het voorstel voor de toekomstvisie Veerplein en omgeving in Zwijndrecht ligt klaar. De uitgangspunten en mogelijke maatregelen voor het gebied zijn uitgebreid besproken met de gemeenteraad en de samenleving. Het is nu aan de gemeenteraad om de toekomstvisie vast te stellen. Het onderwerp is geagendeerd voor de Politieke Markt op dinsdag 20 november.

Voornaamste uitgangspunten in de visie zijn: het ophogen van de kade en oever; het gebied aantrekkelijk maken voor bezoekers, bewoners en ondernemers; het gebied autoluw maken; en de verbindingen met omliggend gebied versterken. Uit de inspraakreacties blijkt dat er groot draagvlak is voor de uitgangspunten en maatregelen.

Gezamenlijk uitwerken
Wethouder Jos Huizinga (Ruimtelijke ontwikkeling): "Veel mensen hebben meegedacht over de toekomstvisie. Ik hoop die grote betrokkenheid ook aan te treffen bij het uitwerken van de visie. De belangen zijn niet overal hetzelfde. Het zou daarom heel mooi zijn als alle partijen bereid zijn om met elkaar te overleggen, zodat we maatregelen en plannen gezamenlijk kunnen uitwerken."

Reacties uit inspraak
Bij de uitwerking wil de gemeente rekening houden met zaken die naar voren zijn gekomen tijdens de inspraakperiode. Dit betreft bijvoorbeeld het autovrij maken van de kade, waarbij er voldoende compensatie moet zijn voor auto's elders in het gebied. Het Veerplein moet toegankelijk blijven voor auto's. Ten aanzien van het uitzicht willen bewoners geen hoge bomen en gebouwen die het uitzicht verminderen. Laag groen kan wel. Ook wil men een betere afvalregeling. De wandel/fietspromenade wordt gewaardeerd. Aan het water moet openbaar recreëren mogelijk blijven. Ook is vermeld dat de inrichting van terrassen beter kan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.