De komende periode starten de groenploegen met het mulchen van de vaste planten

04 maart 2019 door Hennie van der Zouw
De komende periode starten de groenploegen met het mulchen van de vaste planten

ZWIJNDRECHT - Het zogenaamde 'mulchen van vaste beplanting,' wat houdt dat in? Bij mulchen draait het om de vier m’en: maaien, mulchen en mesten in maart.

Van maart tot midden april worden de vaste planten kort bij de grond afgemaaid. Het maaisel, de
mulch, laten we liggen. In de loop van de zomer komen hier namelijk de opgeslagen voedingsstoffen weer tevoorschijn.

Zo wordt gewerkt aan het op peil houden van het organische stofgehalte in de bodem. Door het kortmaaien activeren we de ‘adventiefknoppen’ van de planten, waardoor de beplanting steeds wordt teruggebracht in de eerstejaarsfase. Tegelijkertijd met het maaien wordt er gemest. Deze meststof werkt vier maanden. Bemesting is zeven maanden nodig. Voor de overige drie maanden wordt door de planten de mulch gebruikt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.