De Lindt maakt het zich lastig.

06 mei 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een koud en winderig sportpark Bakestein de volgende finale voor Groote Lindt. Voor veel publiek werd runner-up De Zwerver ontvangen. Voor De Zwerver belangrijk om aan te haken bij koploper Arkel en Groote Lindt aast op de vervangende eerste periodetitel van Arkel. Een wedstrijd met veel belangen en dat was aan het spelbeeld te merken. Beide teams grossierde in fouten waarbij De Zwerver iets balvaster was dan Groote Lindt.

Na een zenuwachtig eerste kwartier was het Michael Slingerland, die uitstekend alleen voor de Kinderdijkse keeper werd gezet, de eerste goal van de wedstrijd maakte: 1-0. Enkele minuten na de openingsgoal stond de Zwijndrechtse verdediging niet goed en wist De Zwerver direct iets terug te doen: 1-1. De Zwerver zette door en de Zwijndrechtse verdedigers konden ook de 1-2 niet de voorkomen. Groote Lindt kwam er daarna even niet aan te pas en werd door een beter combinerend De Zwerver bijna onder de voet gelopen.

Vlak voor rust komt een door Groote Lindt genomen vrije trap in het strafschopgebied op de hand van een Kinderdijkse verdediger. De niet altijd consequent fluitende scheidsrechter wees direct naar de penaltystip. Michael Slingerland pakte het kadootje uit en schoot de 2-2 in de touwen. Na rust nog meer spanning in de wedstrijd waar echt iets op het spel staat. In een duel binnen de 16 meter gaat een aanvaller van De Zwerver naar de grond. De scheidsrechter besluit tot een gemakkelijk gegeven strafschop die door De Zwerver, via de paal,wordt ingeschoten: 2-3. Daarna gaat Groote Lindt vol op de aanval spelen. Het lukt de Lindtenaren echter niet om het verschil te verkleinen en zo nog een punt (of meer) op Bakestein te houden. Na een duel voor het Zwijndrechtse doel gaat een aanvaller van De Zwerver met een flinke schreeuw naar de grond, alle spelers zijn in afwachting van de scheidsrechterlijke beslissing. De man in het zwart fluit echter niet waardoor de bal pardoes voor de voeten van een rood-zwarte aanvaller valt en die besluit dan maar om 2-4 te maken.

Groote Lindt ontvangt a.s. zaterdag de huidige nummer 7: Hardinxveld. Daarna volgen nog een uitwedstrijd naar Alblasserdam en een thuiswedstrijd tegen IFC.