'Kunst over het Water' met Joke Maarleveld

25 mei 2016 door Hennie van der Zouw
'Kunst over het Water' met Joke Maarleveld

HENDRIK IDO AMBACHT / DORDRECHT - In de maand juni Exposeert de Ambachtse kunstenares Joke Maarleveld in Deksels – eten en drinken aan de Steegoversloot 189 in Dordrecht.

3RD LIFE…… OH DEER

De traditionele jachttrofee, de hertenkop met gewei, is voor Joke Maarleveld uit Hendrik-Ido- Ambacht de aanleiding geweest om allerlei opgezette dieren, die je te pas en te onpas tegenkomt, te gaan fotograferen. In cafés, restaurants, hotellobby’s, etalages, winkels en musea. Je zou kunnen zeggen dat deze dieren zo een tweede leven leiden.

Waar worden deze dieren neergezet of opgehangen? En hoe zijn ze ge- of misbruikt? De ene keer geeft de specifieke situatie waarin Joke het dier aantreft aanleiding tot het maken van een esthetische foto, de andere keer is gekozen voor een meer documentaire manier van fotograferen. Zij legt fotografisch vast waar een ander overheen of langs kijkt of niet bij stil staat. Altijd staat centraal hoe mooi of hoe achteloos het dier in zijn nieuwe habitat is aangetroffen. Zo krijgen deze dieren door haar fotografische verbeelding als het ware een derde leven.

Joke Maarleveld heeft de opleiding druktechnieken gevolgd aan de Kunst Academie te Rotterdam. Zij heeft een brede creatieve belangstelling en maakt oa ook schilderijen en textiele werkvormen. Op het moment dat zij in kontakt kwam met de fotografie, is fotografie voor haar de belangrijkste manier geworden om zich te uiten. Inmiddels heeft zij diverse exposities in Zwijndrecht en omgeving gehad. Zie voor meer informatie en een overzicht van haar werk ook de website: www.jokemaarleveld.nl

‘Kunst over het Water’ is een samenwerkingsproject van fotograaf en beeldend kunstenaar Cees van Meerten en de restauranteigenaren Arjan van Tol en Jolanda Baas.

Jolanda en Arjan runnen samen Deksels –eten en drinken aan de Steegoversloot 189 in Dordrecht. In dit gezellige huiskamerrestaurant kun je voor een klein prijsje terecht voor een heerlijke Hollandse pot.

Via ‘Kunst over het Water’ geeft Deksels kunstenaars uit Hendrik-Ido- Ambacht en Zwijndrecht de mogelijkheid om in Dordrecht (‘over het water’) te exposeren. Iedere maand komt een andere kunstenaar aan bod.

Foto: Joke Maarleveld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.