Sympathieke motie Echt Voor Ambacht niet aangenomen

05 december 2018 door Hennie van der Zouw
Sympathieke motie Echt Voor Ambacht niet aangenomen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op de locatie Zuidwende-Zuid was oorspronkelijk de bouw van een kerk gepland. Maar nadat het bestuur van de Gereformeerde besloten had hiervan af te zien moet een bestuurlijke keuze worden gemaakt inzake de hoofdlijnen voor een nieuwe ruimtelijke invulling voor deze locatie.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 3 december heeft Echt Voor Ambacht (EVA) hiervoor een motie ingediend. Zij is van mening dat de locatie Zuidwende-Zuid een geleidelijke groene overgang kan vormen naar het bedrijfsterrein Ambachtse Zoom. De aanwezige aardgasleiding in de onmiddellijke nabijheid maakt de ruimtelijke invulling zeer beperkt. Daarnaast is het geluidsniveau van de rijksweg eveneens een storende factor. Middels deze motie heeft de fractie het college gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is de locatie Zuidwende-Zuid, wat betreft de ruimtelijke invulling, groen te houden door middel van aanplant van bomen en struiken.

Het college, maar ook de overige fracties vonden het een sympathieke motie maar volgden uiteindelijk het college die de motie breder wilde trekken en de gemeente wilde inventariseren naar eventueel meer plekken die de functie groen zouden kunnen krijgen. Hoewel de fractie voorstander is van meer groen in de gemeente kon zij hier niet mee akkoord gaan, Echt Voor Ambacht (EVA) wilde nu de nadruk op deze locatie leggen, aangezien de gebruiksmogelijkheden van de locatie Zuidwende-Zuid zeer beperkt zijn in tegenstelling tot de mogelijke andere locaties in de gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.