Knappe winst voor ASWH in Veenendaal

25 maart 2019 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het Ambachtse ASWH heeft afgelopen zaterdag een knappe zege behaald in de derde divisie. Op bezoek bij DOVO in Veenendaal toonde de ploeg van trainer Cesco Agterberg veerkracht. Een vroege achterstand werd omgebogen in een overwinning (1-3), waardoor ASWH twee plaatsen steeg op de ranglijst en nu tiende is.

Al in de tweede minuut nam DOVO, dat voor aanvang nog boven ASWH stond, de leiding. Het leek dus een lastige middag te worden, maar de Ambachters herstelden zich vlot. ASWH greep het initiatief en kwam halverwege de eerste helft langszij. Specialist Peter Verhoeve mocht een strafschop nemen. Zijn inzet werd gestopt door de keeper, maar Verhoeve kopte de rebound alsnog binnen. Kort voor rust strafte Fabian Korporaal een verdedigingsfout bij DOVO heel knap af en daarmee bezorgde hij ASWH een voorsprong.

In de tweede helft kwam ASWH niet echt meer in gevaar. DOVO probeerde het uiteraard wel, maar de verdediging van de Ambachters gaf geen krimp. Zelf loerde ASWH op een derde doelpunt. Twintig minuten voor tijd zette Peter Verhoeve de 1-3 op het scorebord. Opnieuw deed hij dit vanaf de stip, nadat DOVO-speler Marley Berkvens de ingevallen ASWH’er Lester Pires had gevloerd. De dader kreeg ook een rode kaart, waarna ASWH de comfortabele marge tegen tien man uiteraard niet meer uit handen gaf.

Komende zaterdag kan ASWH opnieuw proberen een plek te stijgen, door de thuiswedstrijd tegen FC Lisse winnend af te sluiten.

DOVO - ASWH 1-3 (1-2)
2. 1-0 Joshua Patrick 23. 1-1 Peter Verhoeve 43. 1-2 Fabian Korporaal 70. 1-3 Peter Verhoeve (strafschop)

Scheidsrechter: Roel de Cock

DOVO: Rodney Ubbergen; Enrico Patrick, Nando Wormgoor, Yannick Zeeman (46. Nasser El Aissati), Mitchell de Zwart; Tarik El Khoulati (46. Quincy Arends), Simon van Zeelst, Roy Bakkenes, Marley Berkvens; Joshua Patrick, Abderrahim Loukili.

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar (87. Clarence Bijl); Jesper van den Bosch, Menno Vooges, Mels van Driel, Fabian Korporaal; Ismail Yildirim (75. Sam van de Kreeke), Bilal El Amrani (68. Lester Pires).