De bouw van het nieuwe zwembad verloopt voorspoedig

26 maart 2019
De bouw van het nieuwe zwembad verloopt voorspoedig

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zwembad De Louwert wordt helemaal vernieuwd. Het buitenbad is inmiddels al gerenoveerd en er komt een nieuw binnenbad. De bouw is al een heel eind onderweg. Dit is onder andere mogelijk gemaakt door beschikbare CAI-gelden. Op de foto lijkt het dat er nog wel heel veel gedaan moet worden.

Even resumeren
De werkzaamheden rond de bouw van het nieuwe zwembad zijn vorig jaar begonnen. Op 7 mei 2018 is er gestart met de heiwerkzaamheden. Deze waren eind mei afgerond. Daarna is men aan de slag gegaan met het inbrengen van de damwanden. Deze werkzaamheden waren in week 24 van 2018 gereed, waarna het grondwerk binnen de damwanden startte.

Verkeersmaatregelen
Ook moesten er rondom de bouw verkeersmaatregelen genomen worden. Vanaf 9 mei vorig jaar wordt het verkeer naar het parkeerterrein ter hoogte van het zwembad aan de Hoge Kade omgeleid en geldt er eenrichtingsverkeer. Het zwembad is zolang te bereiken via de toegangsbrug naar het parkeerterrein aan het Burgemeester Hofplein bij De Ridderhal. Het parkeerterrein kan men vervolgens weer verlaten via de toegangsbrug van het zwembad. Deze verkeerssituatie geldt voorlopig voor anderhalf jaar, tot de nieuwbouw van het zwembad gereed is.

Kleuterbad
In verband met de bouwwerkzaamheden was er vorig zwemseizoen geen kleuterbad beschikbaar. Het gehele zwembad moet klaar zijn in het derde kwartaal van 2019, zodat Ambachters nog een gedeelte van het zomerseizoen van het gehele nieuwe zwembad kunnen genieten.

Zondagsluiting
Begin november vorig jaar verscheen het nieuwe zwembad op een andere manier in de pers: 'Commotie in raad Ambacht om zondagssluiting zwembad de Louwert.' En dat ging dan over het binnenbad. Het buitenbad blijft zoals het nu geregeld is op zondag gewoon open. Het binnenbad mag maar 6 dagen per week geexploiteerd worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.