Soli Deo Gloria pakt 3e plaats op NK

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Soli Deo Gloria pakt 3e plaats op NK

ALBLASSERDAM - Zaterdag 30 januari nam de Melody Percussion Band van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam deel aan het Nederlands Kampioenschap voor slagwerk ensembles in Assen. De uitnodiging om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap had de Melody Percussion Band verkregen tijdens het concours waar ze eerder succesvol aan deelnamen in 2015 te Etten Leur.

Slagwerk op hoog niveau.
Theater De Nieuwe Kolk in Assen was zaterdag het episch centrum voor slagwerk minnend Nederland. Tussen 9 uur en 22 uur kwamen alle uitgenodigde verenigingen aan bod. De Melody Percussion Band voerde onder leiding van dirigent Theo Vet op het NK podium 3 werken uit. Als verplicht werk “Skrijan Melo”, de vrije werken waren “Kermis in het dorp” en “Rain Man” met fluit solo gespeeld door Desiree Twigt.

Deelname zeer geslaagd.
De 3 koppige jury beoordeelde de gespeelde werken met gemiddeld 83,83 punten. Uiteindelijk bleek dit voldoende voor de 3e prijs in de 2e divisie tijdens het Nederlands kampioenschap. Trots en heel tevreden kijkt de Melody Percussion Band terug op de deelname aan het kampioenschap.

Ambities
De focus van de mpb wordt nu gericht op de deelname aan het open Nederlands slagwerk kampioenschap 16 april in Elspeet waarvoor een geheel nieuw programma voor ingestudeerd wordt.

Wie nieuwsgierig is geworden naar de verrichtingen van de MPB kan op 19 maart terecht in Landvast tijdens het lenteconcert van de vereniging. 12 november presenteert de MPB van Soli een wervelend jubileumconcert in de Sporthal in Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.